hirdetés
Mai névnap: Sándor, Ede

A legnagyobb közösségi oldal a milliárdos felhasználói számnak köszönhetően komoly elemzésekre és statisztikai adatok gyűjtésére alkalmas. Ezért ők is összesítették a mögöttünk hagyott esztendőt. Így nézett ki 2013 a Facebookon.A legnépszerűbb helyszínek
A Facebook lehetőséget ad arra, hogy az ismerőseinknek szánt üzenetek mellé odaszúrjuk, hogy hol tartózkodunk. Három nagy csoportot is felfedezhetünk: sport rendezvények, szórakoztató központok és közéleti események.
Az első csoportba tartozik például a vancouveri Rogers Arena vagy a solnai Friends Arena, a távolabbi helyszínek közül pedig a Melbourne Cricket Ground. A Disneyland minden kontinensen menő, Los Angeles, Párizs és Tokió is ezzel képviselteti magát a legnépszerűbb helyszínek között. A politikai események közül Kijevben nem "fészeznek" a tüntetők, de a török tiltakozás színhelye, a Taksim tér felkerült, ahogy a brazil utcai lázangásoknak köszönhetően egy park is Sao Paoloban.
A klasszikusnak nevezhető helyszínek között van Hamburg vöröslámpás negyede, a velencei Szt. Márk tér, vagy Sharm El Sheikh.

hirdetés


Népszerű témák
A teljes világot tekintve a dobogón az új pápa, különböző választások és az év bébijének is nevezett brit trónörökös találhatóak. Helyet kapott még a top10-ben a tájfun, a tavaly elhunyt Margaret Thatcher egykori angol miniszterelnök, a Harlem Shake című audio borzalom, a botrányaival rendszeresen jelentkező Miley Cyrus, a tragikus véget érő bostoni maraton, a minden évben elmaradhatatlan Tour de France bicikliverseny és az év végén eltávozó Nelson Mandela.Más a helyzet, ha egyes országokat nézünk. A németek focilázban égtek, ami nem is csoda, hiszen a BL döntőt a Bayern és a Dortmund játszotta, így 5-ből 3 hely ehhez kapcsolódik. Csak a hatalmas, nyári rekordárvíz és a választások tudták a labdarúgást megközelíteni.


A franciáknál is fontos a foci, élen a PSG, majd egy lövöldözős játék és a Tour de France következik. A tízbe került itt még a teniszverseny, de a pápát itt megelőzte a melegházasság.


A briteknél a teniszező Murray áll az élen, az elhunyt Thatchert megelőzve, a bronz a Londonban játszott német BL döntőé. A tízben van még a visszavonult Fergusson, a helyi találmány X-Factor, két játék és egy nagy vihart kavaró új gazdasági törvény.


Amerikában nincs népszerűbb a Super Bowl-nál, ez látszik a listán is. A tizes listán sok a politikai, bűnügyi vagy halálozási esemény.


 
Életesemények
A legtöbb felhasználó egy új kapcsolatot, eljegyzést vagy házasságot jelentett be a közösségi oldalon. Ezt követik az utazások, költözések és a véget ért kapcsolatok. Kilencedik helyre került egy olyan jelentős esemény, mint az új piercing belövetése.