hirdetés
Mai névnap: Sándor, Ede

Debütál a jóárasított Nokia okostelefon

  • 2013 máj. 13 , hétfő
  • Írta: 

A Nokia Asha 501 bevezetésével a Nokia megújítja Asha okostelefonjainak kínálatát. Az új készülék a megfizethető okostelefon-kategória határait feszegetve merész színekben, kiváló minőségű kivitelben és új felhasználói felülettel érkezik.

 

A Nokia Asha 501 az első olyan készülék, mely az új Asha operációs rendszernek köszönhetően gyorsabb és jobb mobilélményét nyújt. Az Asha platform ugyanakkor a fejlesztőknek is kedvez: az új generációs Asha készülékekre fejlesztett applikációkkal ugyanis növelhetik bevételeiket.

Új forma, új kezelőfelület
A Nokia Asha 501 letisztult eleganciáját a leszedhető hátlap és a karcálló kijelző adják. A cserélhető borításnak köszönhetően a készülék hat feltűnő színben választható. A 3 inches kapacitív érintőképernyő alatt kialakított egyetlen fizikai gomb letisztult külsőt ad a kompakt, mindössze 98 gramm súlyú okostelefonnak. A Nokia Asha 501 készülék a két kezdőképernyője közötti gyors váltással teszi még egyszerűbbé a hozzáférést a legfontosabb funkciókhoz és alkalmazásokhoz. A hagyományos kezdőképernyőn ikonok formájában érhetők el az applikációk és funkciók. Az új „Fastlane” képernyőn a híváselőzmények, a közösségi oldalak frissítései és a legutóbb használt alkalmazások sorrendben kapnak helyet. A „Fastlane” kezdőképernyő tükrözi a felhasználó mobilozási szokásait, és egyúttal hozzáférést biztosít a telefontulajdonos számára a legfontosabb funkciókhoz.

Okosabb és személyre szabhatóbb internetezési élmény
Az új Asha okostelefonra előre telepített Nokia Xpress Böngésző az adatok akár 90%-os tömörítésével gördülékenyebbé és megfizethetőbbé teszi az internetezést. A Nokia Asha 501 készüléken a böngészőből és a Nokia Áruházból is letölthető Nokia Xpress Now webes alkalmazás a felhasználói aktivitás alapján kínál személyre szabott tartalmat.
„Várakozásokon felüli az új Nokia Asha készülék a száz dollár alatti telefonok mezőnyében, köszönhetően a Nokia Lumia dizájnnak, a funkciók és alkalmazások széles választékának és megfizethetőségnek, melyet az árérzékeny vásárlók különösen nagyra értékelnek. A készülék a piac számára is érdekes lesz, és lehetőséget biztosít a váltásra az eddig hagyományos mobiltelefont használók számára” – mondta Neil Mawston, a Strategy Analytics Global Wireless Practice üzletágának ügyvezető igazgatója.

hirdetés

Új Asha platform – új generációs Asha készülékek
Az új Nokia Asha 501 okostelefont úgy tervezték, hogy a lehető legjobb mobilélményt nyújtsa a felhasználók számára elérhető áron. A készülék akkumulátorának készenléti ideje akár 48 nap  is lehet, mely teljesítménnyel vezető az iparágban. A Nokia Asha 501 készüléken debütáló mobilélmény az új Asha operációs rendszernek köszönhető, amely a Nokia 2012-ben a Smarterphone vállalatba történő befektetésének eredményeire is támaszkodik.
Az új Asha platform a fejlesztők számára nyílt, szabványalapú környezetet kínál minőségi alkalmazások megalkotására. Az elsőként a Nokia Asha 501 készülékre megírt alkalmazások az új platform jövőben megjelenő készülékeivel is kompatibilisek lesznek. A Nokia lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy bevételeiket növeljék a világszerte elérhető Nokia Áruház és az olyan eszközök segítségével, mint a Nokia In-App Payment és a Nokia Advertising Exchange (NAX), illetve a Nokia egyedi szolgáltatói számlázási hálózatának segítségével.

Az EA Games, a Facebook, a LinkedIn és a Twitter csak néhány azon világmárkák közül, melyek az új generációs Asha készülékekre is megszülettek. A Nokia számos országban együttműködik a helyi fejlesztői közösséggel, hogy helyi alkalmazások és játékok is létrejöjjenek az új Asha platformra.
Az Asha családból elsőként, a Nokia Asha 501 készüléken lesz elérhető a Nokia HERE alkalmazás alapvető térképszolgáltatásokkal.
„Az új Nokia Asha 501 készülék új távlatokat nyit abban, hogy mi is lehetséges a design és az optimalizálás terén egy megfizethető okostelefonban. A készülék motorját jelentő új Asha platform és a design közti szinergiának köszönhetően egyaránt stílusos és tartalmas, elérhető árú okostelefon született” – fogalmazott Timo Toikkanen, a Nokia Mobile Phones üzletágának ügyvezető alelnöke.

Termékjellemzők
Az új Nokia Asha 501 egy SIM-es és EasySwap Dual SIM-es változatban is elérhető lesz, mindkét típus wifi-kompatibilis.

  • Méretek: 99,2 x 58 x 12,1 mm; 98 gramm
  • Kamera: 3,2 MP
  • Készenléti idő egy SIM-es változat esetén akár 48 nap
  • Készenléti idő Dual SIM-es változat esetén akár 26 nap
  • Beszélgetési idő: akár 17 óra
  • Memória: 4GB-os memóriakártya tartozékként; 32 GB-ig bővíthető
  • 40 db ingyenes EA játék
  • Színváltozatok: élénkpiros, élénkzöld, ciánkék, sárga, fehér, fekete

A Nokia Asha 501 első szállításai 2013 júniusától kezdődnek. A készülék hozzávetőleg 60 operátor és viszonteladó kínálatában, világszerte több mint 90 országban lesz majd elérhető. Az adók és támogatások nélküli, becsült kiskereskedelmi ára 99 dollár.

Asha életre kelt

A Nokia a legmagasabb, platina fokozatú támogatója lett a Fővárosi Állat- és Növénykert újszülött elefántjának, Ashának. A finn gyártó egy évre fogadta örökbe a budapesti állatkert új lakóját, Asha elefántot, és ezzel idén az első platina fokozatú támogatója lett az intézménynek. Az állatkert az adományt Asha takarmányozására, gyógyítására és egészségmegőrzésére fordítja.
A kis ormányos 2013. február 14-én született. Ilyen eseményre 1961 óta nem volt példa Budapesten, de a szaporulat nem számít gyakorinak világszinten sem, hiszen az elmúlt egy évben az állatkertekben tartott 600 ázsiai elefánt közül, mindössze egyetlen párnak született borja Berlinben. A budapesti kiselefánt a szanszkrit eredetű Asha nevet – melynek jelentése remény – internetes szavazás során kapta.
A Nokia számára is különleges az Asha név, hiszen már több mint egy éve annak, hogy a vállalat bevezette a Nokia Asha készülékcsaládot, mely a felhasználók számára megfizethető árú okostelefon-élményt kínál. A ma bemutatott Nokia Asha 501 készülékkel együtt a vállalat összesen eddig tizenhét Asha mobiltelefont dobott piacra.