hirdetés
Mai névnap: Csilla, Noémi

A lövések kivitelezése és a labdakezelés fejlődik a legtöbbet az őszi premierig, de bővül a taktikai beállítások tárháza is.

 

A fejlesztők olyan pontos célzásra és erő beállításra törekednek, amelyet talán tényleg csak a profik fognak elsőre megérezni. Az EA Sports szerint véget ér a becsorgó labdák kora, mert minden eddiginél technikásabb megoldásokat alkalmazva lehet majd centerezni. Az egyik legjelentősebb új fejlesztés a kapáslövéseket érinti. Ezeket eddig sokszor átvette a játékos, néha a legjobbak is. Ez megszűnik, a 14-ben már bárkivel lehet kapásból lőni. A másik, lövéseket érintő módosítás az ívelt bomba lesz, amely csapódik a léc alá.

A labdakezelés továbbfejlesztésétől azt várják, hogy az eddigi harcoknál is durvább küzdelmek lesznek egy-egy pattogó labda megszerzéséért. Ehhez finomítanak az oldalmozgásokon és a cseleken. Változik a labda mozgási mechanizmusa is, az új szériában már előfordulhatnak szitáló lövések, amelyek megzavarják a kapust. A 13 az utolsó játék, ahol sprint közben csak 22.5°-os fordulást engedett a gép, a 14-gyel kezdődően sok játékos képes lesz rohamtempóban is fordulni, élesen irányt változtatni. Ha már a sprintelés: eddig nagyjából egyforma hosszan tolták meg a labdát a játékosok, ez is változik: Messi és C.Ronaldo lábára majd ragad a labda sprint közben, míg egy kevésbé technikás focista 4-5 méterekre tolja maga elé futás közben, így könnyebb lesz útközben lelopni a lábukról.

Okosabb lesz a taktikai fejlettség, egyben jobban variálható is, például bővül a védekezés és támadás közbeni tolódások opciója. Ahogy azt igaziból is láthatjuk, a csatárok ma már a védelem első vonalát jelentik, így meghatározhatjuk, hogy a pálya melyik részén és milyen mértékben kapcsolódjanak be a letámadásba.
A játékstílusok kalibrálásához a készítők a Barcelona és a Manchester United játékát tanulmányozták a legtöbbet. Előbbit a sok rövid passz miatt, utóbbit a keresztlabdás felfejlődés okán. Megfigyelték ugyanis, hogy a legfontosabb szempont a játékban, hogy milyen tempóban és milyen módon lehet megindulni előre egy csapattal.

hirdetés

Az EA Sports legjelentősebb célkitűzése az új játékkal kapcsolatban, hogy minél kevesebb helyzetben történjenek ugyanazok a megszokott mozdulatok. A váratlan helyzetek és a játékostól függő megoldások miatt nő a kiszámíthatatlanság, ez pedig új izgalmakat okoz majd a felhasználóknak.

Beckham már nem ér vissza menteni

Giggs még 50 évesen is a pályán lesz!

Ehhez mit szólna az MLSZ?