hirdetés
Mai névnap: Mátyás

Ki ez a James Bond? Egy senki, nem tud ő már semmi olyat, amit Te ne tudnál beszerezni – minden csak pénz és idő kérdése. Egy ideje a Bond lányokra se futja nagyon az erejéből, így már csak pár dologban jár előttünk: sosem lesz koszos a zakója és mindig nyer a kártyán.

 

Az MI6 híres Q-manufaktúrája rengeteg olyan kütyüt termelt, amelyet egykoron még tátott szájjal lestek a fanatikus nézők a moziban. Mára azonban nagyot fordult a világ, ezek a berendezések, ha nem is minden hipermarket polcán, de kis kereséssel fellelhetőek. 100%-ig biztos kártyatrükköket, csajozó dumákat és koktél receptekre ne számíts, de pár dologban akár már holnaptól Bond lehetsz!

hirdetés

Jetpack
Még a Pentagon fejlesztette ki ezt a hihetetlen találmányt az 50-es években, „bell rocket belt” névre hallgatott és ők adták kölcsön a Tűzgolyó című film forgatására a stábnak. Így azt biztosan kijelenthetjük, hogy nem egy szupertitkos fejlesztésről van szó. Valójában semmi másra nem volt alkalmas, mint átjutni vele egy kerítésen, vagy lépcsőzés nélkül feljutni a második emeletre: 30 másodpercig bírta és ennyi idő alatt is 15 km/h volt a maximális sebessége. Rengeteg cég kísérletezett a jetpack fejlesztésével és gyártásával, így Új-Zélandon, Mexikóban és az USA-ban két helyen is hozzájuthatsz ehhez a cucchoz. Nagy javulást ne várj a korabeli eredményekhez képest, talán a Pentagon se véletlenül szüntette be a pénzköltést a repkedő gyalogság fejlesztésére.


James Bond-szett

Sokáig a head-setet hívták nálunk így, talán a magyar ember James Bond fején látott először ilyesmit. Ugye, hogy egykoron nagy dolgok voltak ezek a találmányok?! A 63-as Oroszországból szeretettelben még könnygáz és speciális tőr volt a parancsnok pakkjában, de a pár évvel ezelőtti Casino Royale-ban már a legtrendibb Sony technikai arzenál lapult ugyanott. Ez egy kb. 27 centis Vaio laptopból és egy kb. 10 centis Cyber-shot DSC-T50 kamerából állt.


Vízálló órába rejtett kamera

Elég sokat fizettek az órás szponzorok a készítőknek, hogy a 007-es legújabb órája mindig tudjon valami olyat, amiért közeliben is megmutatja a kamera. Leggyakrabban lézer, távirányító és ultra-erős mágnes lapult a ketyegőben. A Thanko vízálló HD kamerája 640*480-ban rögzít, 1600*1200 méretben fotóz, 4 gigás memóriát és USB csatlakozót rejt. Minek külön kémkamera, ha az óra úgyis rajtad van?


Aston

Sajnos Bond legrondább nőjét sem tudjuk lenyúlni, nem hogy a legszebbett. De más a helyzet a kocsijával. Nem kizárt, hogy valamelyik Bond lány mégis olcsóbb lenne, de kérdéses, hogy milyen időtartamra lehetne kifizetni őket. Az Aston Martin DB5-ös azonban örökre a tied lehet, mindössze egy milliárd forintra van szükséged a vásárláshoz, meg persze arra, hogy eladja a két tulaj közül valamelyik, akik a filmben használt autókat tulajdonolják. Stílus, érzés és befektetés: elő-elő kerülnek ezek a kocsik különböző árveréseken, de az áruk stabilan a fenti összeg környékén állandósult.


Hangmodulátor

1971-ben, a Gyémántok az örökkévalóságnak forgatásakor Bond még nagyon vagány volt, hogy egy felturbózott kazettás magnó segítségével elváltoztatta a hangját, de ma már bárki kiröhögi, aki még szellemileg ép. Elég csak felmenni a netre, kicsit kutatni és rögtön olyan hangmodulátort találsz, hogy a mikrofon bejövő hangját bármilyen hangra azonnal konvertálja és kompatibilis MSN-re, Skype-ra, Google Talk-ra, Ventrillora, Yahoora, … Csak 40 év és „máris” oda minden dicsőség!

 

 

Címkék: