hirdetés
Mai névnap: Alfréd

Találd ki, hol vagy! De hogy? Az Eiiffel torony tövében nincs nehéz dolgod, és egy piros emeletes busz is elég árulkodó, de 1-2 város leizzasztott még engem is, pedig általában térkép és navi nélkül tájékozódok.

hirdetés

A Pursued egy magyar játék, legalábbis magyarok készítik, de az egész Földre kiterjed - Street View szolgáltatástól függően. A Nemesys Games fejlesztői egy alap "pályát" készítettek, itt tizenegynéhány városban kell megfejtened, hogy épp hova dobtak le. Közben az idő ketyeg, így a végtelenségig nem bolyonghatsz. Amint ezeket teljesíted, tovább léphetsz a válogatott pályákra, vannak köztük olyan feladványok, ahol egy alaszkai faluban találod magad, azt önmagában nehezebb kinyomozni, mint végigcsinálni az Európa fővárosait vagy a tengerparti üdülőhelyeket használó sorozatot.

A tájékozódáshoz kapsz pár ötletet játék közben: figyeld a taxik, a buszok feliratát, utcanév táblákat és plakátokat, keress jellegzetes épületeket. Akinek egy navigációs készülék is gondot okoz, az hamar valóban el fog veszni, de aki szeret utazni, annak remek móka lehet két valódi utazás között kicsit elveszni.

A városban boldogulni még csak-csak könnyű, de ha a prérin vagy az erdő szélén landolsz, akkor először próbáld meg kitalálni, hogy merre lehet a civilizáció. Táblákat és feliratokat csak ott lehet keresni. Egy lehetetlen helyzetben akár az is segíthet, ha egy benzinkúton két kamion is áll egy cégtől. Nekem 15 perc alatt az volt egyetlen reális kapaszkodó a középső ujjról elnevezett pályán. Nem véletlenül volt az a neve.

 

IDE kattintva már ki is próbálhatod a játékot!