hirdetés
Mai névnap: Alfréd

Rengeteg újdonságot mutatott be a Nokia a Mobile World Congress rendezvényen, de a legérdekesebb extrák a képi megjelenésekhez kapcsolódnak, plusz akad egy új álláskereső program is a kínálatukban.

A GoPro Windows Phone 8 alkalmazás lehetővé teszi az extrém sport szerelmesei számára, hogy Nokia Lumia 920 készülékeiket Wi-Fi hálózaton keresztül a GoPro HERO2 és HERO3 kamerákhoz csatlakoztassák. A felhasználók így élő előnézeti képet kapnak, melynek segítségével videofelvételt és fényképet készíthetnek, hozzáférhetnek és megváltoztathatják a kamera beállításokat vagy visszanézhetik a legutóbb készült felvételeket, fotókat. A Nokia különleges kép a képben (PIP) funkciója lehetővé teszi, hogy a Nokia Lumia kameraképe a GoPro kamera élő képére vetüljön, így a felhasználók a Nokia iparágvezető kameratechnológiáját használva készíthetnek felvételt.

hirdetés

„Mindennek, amit a GoPro csinál, az első osztályú képminőség a lelke. A Nokia kategóriájában legjobb kameratechnológiájának és a Windows Phone 8 platform kombinációjának köszönhetően felhasználóink többet hozhatnak ki HERO3 és HERO2 kameráikból. Ez az egyik ok, amiért elkötelezettek vagyunk amellett, hogy új tulajdonságokkal ruházzuk fel Windows Phone 8 applikációnkat” – mondta Justin Wilkenfeld a GoPro Lifestyle Marketing igazgatója. A GoPro tavasztól lesz elérhető a Microsoft Windows Phone Store-ból.

A Burton alkalmazás a snowboardosok „legjobb barátja” lehet. Egy olyan Burton Sequencer kameralencsével rendelkezik, amely kihasználja a Nokia képalkotási technológiája nyújtotta lehetőségeket, és egy képbe sűríti a Nokia Lumia kamerája által készített akciófotók sorozatát. A Burton Forecast a kedvelt síterepek aktuális hóhelyzetéről és időjárásáról tájékoztat. A hamarosan megjelenő kiterjesztett valóságra épülő Burton Friends segít megtalálni a barátokat a sípályán. Az alkalmazás a Burton Tune up programmal is rendelkezik, mely a Nokia Music API-ját használva lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Burton legjobb, folyamatosan frissülő lejátszási listáit az applikáción keresztül hallgathassák.
„A Nokiával való együttműködésünknek köszönhetően vásárlóink az egész világon továbbra is a lehető legjobb felhasználói élményt kapják bármely mobil platformon. Elkötelezettek vagyunk, hogy a Burton felhasználókat a legjobb helymeghatározási adatokkal, szórakozási lehetőségekkel és információkkal lássuk el. A Nokia alkalmazások lehetőségei világszínvonalúak, és ez nyilvánvaló válik a Burton applikáció innovatív tulajdonságain keresztül” – fogalmazott Nick Sargent, a Strategic Alliences at Burton globális igazgatója.

A várva várt hivatalos Tumblr Windows Phone 8 applikáció hamarosan elérhetővé válik a Windows Phone és a Nokia Lumia tuljadonosai számára. A Tumblr alkalmazással lehetővé válik szövegek, képek, videók, audiotartalmak, linkek, idézetek és beszélgetések posztolása akár utazás közben is, így a felhasználók zökkenőmentesen követhetik majd a Tumblr bejegyzéseket. További funkciók közé tartozik a Windows Phone integrált hangvezérlés és az élőcsempék használata, melyek segítségével közvetlenül megjeleníthető a Tumblr Dashboard.
„Izgatottak vagyunk, hogy szerte a világon felhasználók milliói számára tehetjük elérhetővé a Tumblr-t Windows Phone platformon. A Windows Phone operációs rendszer újabb és gyors növekedést rejt magában, valamint lehetőséget teremt közösségünk tagjai számára, hogy megalkossák és megosszák a világgal, amit csak szeretnének” – mondta Derek Gottfried, a Tumblr Product alelnöke.

Sci-fi álláskeresés? Már létezik!
A JobLens applikáció összekapcsolja a fizikai világot a közösségi hálózatokkal, így forradalmasítja az álláskeresés folyamatát. Az alkalmazás egyesíti a kamerafunkciókat a kiterjesztett valósággal és a Nokia Térképekkel, melynek köszönhetően létrejön a ’Jobs Near Me’ funkció, mely a felhasználó földrajzi helyzete alapján mutatja meg az irodaépületekben és intézményekben újonnan meghirdetett álláslehetőségeket. A ’Get You There’ navigációval a felhasználó könnyen odatalál az állásinterjú helyszínére, az Indeed pedig, az álláskeresés területén a világ legátfogóbb keresőmotorja, segít munkát találni. A szabadalmaztatás alatt álló technológiát felvonultató JobLens olyan közösségi oldalak forrásaira támaszkodva, mint a LinkedIn, személyessé teszi az álláskeresést, és szabadalmaztatott algoritmusokat használ, hogy ajánlatokat szerezzen és geotaggelje az álláslistákat. A felhasználók ellenőrizhetik a fizetési kínálatot a Salary.com adatai segítségével, valamint a környék demográfiai jellemzőit a Zillow portálnak köszönhetően. Az alkalmazás a felhasználó profilja és keresési előzményei alapján rendszeresen értesít az ajánlott állásokról. Az applikáció állás szerinti élőcsempék kezdőképernyőre való kitűzését, állásajánlatok ismerősökkel történő megosztását, valamint önéletrajzok SkyDrive-on való tárolását teszi lehetővé.