hirdetés
Mai névnap: Alfréd

Zuckerberg legnagyobb vágya: közeleg a Google Glass

  • 2013 feb. 25 , hétfő
  • Írta: 

Furcsa helyzet az üzleti életben, amikor egy cégvezető a legnagyobb rivális újdonságának piacra kerülését várja. Mégis, a Google vezetőin kívül talán senki sem várja annyira a Google Glass piacra kerülését, mint a Facebook alapítója, Marc Zuckerberg. Miért vágyik a konkurens cég termékére?

 

A Facebook elnöke a Kalifornia Egyetem kutatási központjában találkozott Sergey Brin-nel, a Google társalapítójával, aki egyben a cég különleges termékeiért is felelős. A két vezér kihasználta az alkalmat egy informális beszélgetésre, ahol az új, digitális szemüveg volt a téma közöttük. A rövid társalgás után nyilatkozta Zuckerberg a következőt: „Alig várom, hogy hozzájussak egy Google Glass-hoz” Brin kihasználta az alkalmat és a kamerák előtt rátette Zuckerberg fejére a sajátját.

hirdetés

Ez a lépés mutatta a legjobban, hogy Zuckerberg talán nem véletlenül vágyik annyira a Google termékére, sőt talán sokkal jobban ismeri is azt, mint amennyire elviekben ismerhetné. Ugyan még csak most tesztelik Amerikában a technikai újdonságot -néhány szerencsés mondhat róla véleményt pár hét múlva – sok információ vált ismertté az utóbbi évben. Elviekben egy mobiltelefon tudásával bíró szemüveg lesz, a lencsében kijelzővel, hangvezérlés társul hozzá, de sokan vizionáltak a készülékhez kivetítős érintőfelületet. Természetesen nem maradt ki belőle a navigáció és a kamera sem, de ha tényleg olyan, mint egy okostelefon, akkor mi a helyzet a közösségi médiával?

Valószínűleg Zuckerberg már tudja a választ, így könnyen megeshet, hogy egyből a Google Glass bevezetésekor lesz rajta facebook. Ebben az esetben talán elég lesz kimondanunk a közösségi oldal nevét és a fotó szót, aztán máris frissül az adatlapunk azzal, amit látunk. Már csak az ára kérdéses, a legoptimistább becslések 600, míg a legdurvábbak 1500 dollárról szólnak.
A cég azokra is gondol, akiket nem vonz a Terminátor dizájnjára hajazó szemüveg: készül a kontaktlencse változata is a hírek szerint, ez azonban felveti annak a kérdését, hogy jogosan hiszik-e a technikai szakértők, hogy a szemüveg "tapipadot" vetít a használója kezére. Ez a funkció ugyanis a kontaktlencse számára lehetetlen lenne, bár a szemüvegre is ezt mondták sokan pár évvel ezelőtt.

Címkék: