hirdetés
Mai névnap: Mátyás

Férfias Múzeumok Éjszakája a Városligetben

  • 2013 jún. 18 , kedd
  • Írta: 

Taxi kiállítás, BMW motorok és traktorok - többek között ezek várnak rád a Városliget környékén a Múzeumok Éjszakája alatt.

 

A Közlekedési Múzeumban az estet a gödi Németh László Általános és Művészeti iskola ütőegyüttese nyitja, majd a Mesekocsi színház bábosai, bohócai szórakoztatják a gyerekeket. A közönség megtekintheti egyebek mellett az 1970-es évek játékait, valamint a 100 éves fővárosi taxi történetét bemutató kiállításokat. A nagy terepasztalon kívül a megújult emeleti terepasztal is várja a látogatókat, ezen az éjszakán a vonatok folyamatosan járnak.

hirdetés

A BMW Motoros Baráti Kör a BMW motorkerékpár gyártás 90. évfordulója tiszteletére negyven motort vonultat fel az elsőtől a legutolsó típusig. A BMW motorgyártás teljes történetét bemutató alkalmi kiállítást szakkönyvek, poszterek és prospektusok is színesítik. A parkolóban KRESZ pálya, valamint különféle versenyek - kerékcsere, autós és kerékpáros ügyességi - várják az érdeklődőket.

Kihelyezett programként az érdeklődők ezen a napon szakmuzeológus vezetésével tekinthetik meg a Szabadság hídi vámházban berendezett budapesti Duna-hidakat bemutató tárlatot. Találkozó a pesti oldalon, a híd északi vámházánál lesz.

Traktormustra, állatsimogató és vártörténeti séta várja az érdeklődőket a múzeumok éjszakáján június 22-én a budapesti Vajdahunyad-várban.
A falu a városban, illetve az élelmiszer és hagyomány témája köré csoportosuló múzeumi éjszakát számos kül- és beltéri program színesíti. A látogatók traktormustrán ismerkedhetnek a veterán és új géptípusokkal, illetve kipróbálhatják a traktor vezetést. A gyerekeket állatsimogató várja a csak erre az estére felépített, hagyományos parasztudvaron.

A Mezőgazdasági Múzeum épületében egész éjjel tárlatvezetések követik egymást a magyar mezőgazdaság történetét, a halászatot, a vadászatot, az erdészetet és a növényvilágot bemutató tárlatokon, valamint a nemzeti lókiállításon. Az érdeklődők vártörténeti sétán vehetnek részt az Apostolok tornyába, továbbá megtekinthetik a könyvtár kincseit és a Hunyad-pince borászati emlékeit.
Az Élő Múzeumban megelevenednek a kiállítótermek szereplői: a látogatók ősemberrel, római kori nővel, honfoglaló magyar vitézzel, vajákos asszonnyal, hajdúval és vásározókkal találkozhatnak, a tematikus kiállításokon a régi korok halászával, vadászával és erdészével ismerkedhetnek.

A 11. múzeumok éjszakájának látogatóit 187 vidéki és 106 fővárosi kulturális intézmény összesen 350 helyszínen várja különleges programokkal. A felnőttek 1500, a 6-18 év közötti gyermekek 600 forintért válthatnak karszalagot, amely valamennyi intézményben és a különjáratokra is érvényes.

hirdetés
hirdetés