hirdetés
Mai névnap: Mátyás

A 33-as Alfa Romeo harmincéves születésnapját ünneplik az olasz márka magyarországi rajongói szombaton Komáromban a Monostori Erődben. A rendezvényre 300 alfást várnak itthonról és a környező országokból.

Az Alfa Amore internetes alfás közösség által szervezett hagyományos évadnyitó rendezvényen, az AlfaCity-n a jubileum alkalmából szépségversenyt rendeznek az évfordulós modellnek.
A rendezvényen régi és új olasz autók mutatkoznak be. A veterán autók kedvelői az erőd legszebb részén, elkülönítve láthatják majd a gyári állapotú Alfa Romeókat, Lanciákat, Fiatokat és Maseratikat. Az AlfaCity néven ismert összejövetel Közép-Európa legnagyobb Alfa Romeo-találkozója.

hirdetés

Programok:

Kapunyitás
A rendezvény 9 órakor kezdődik, ekkor indul a parkolóhelyek elfoglalása.

Alfa Romeo bemutatók
A Fiat Magyarország standján megismerheted az Alfa Romeo aktuális modellkínálatát és az akciós modelleket. Ugyancsak bemutatkozik a Jeep és a Lancia is, sőt, ki is próbálhatsz néhány modellt.

Amore DJ
AlfaCityben idén elsősorban elektronikus zenéket hallhattok majd. Erről két lemezlovas gondoskodik majd.
1.30 és 3 óra között NaTo játszik majd a színpadon. Őt sok Alfásnak be sem kell mutatni, hiszen a kezdetektől fogva tagja közösségünknek. Elsősorban feelgood-zenét játszik a disco house-on belül, a funky pedig egyik zenéjéből sem hiányozhat. Íme egy kis ízelítő tőle.
Délután 3 és 5 óra között a jó hangulatról idén Sterbinszky gondoskodik majd. A számos külföldi megjelenéssel büszkélkedő, aranylemezes DJ-producer volt az első magyar előadó, aki dance műfajban a Billboard Chart listára került. Discography című dalának klipjét játszotta az MTV Europe, magát az LP-t pedig Carl Cox is figyelemre méltatta. Sterbinszky Soundcloud-oldala.

Idén 30 éves az Alfa 33!
A találkozó legszebb Alfa mellett a legszebb Alfa Romeo 33-ast is keressük. Négy matricát találsz a programfüzetben, amelyeket felragaszthatsz a Neked legjobban tetsző Alfákra. Szavazz külön a találkozó legszebb Alfájára, és az általad legszebbnek tartott 33-asra is. A legtöbb matricát összegyűjtő 33-as tulajdonosa ajándékokat kap.

A plázs
Pihenj meg az Erőd dombján, ahonnét belátható a rendezvény egész területe. Számold össze, hányan vagyunk, vagy csak fotózd le együtt a sok Alfát. Hozz magaddal napernyőt és plédet!

Autós torna
A betonplaccon napközben freestyle gumifüstölés vár Rátok.

Alfárium Autókiállítás
Testközelből csodálhatod meg az olasz autógyártás idősebb remekeit - nem csak Alfa Romeókat - az Alfárium szervezésében. Igyekszünk néhány ritkaságot is bemutatni!

Gyerekprogramok
A gyerekek figyelmét egész nap le kell kötni. Éppen ezért a gyerekekre pedálos autók várnak. Emellett rajzversenyt is szervezünk: rajzoljátok le kedvenc Alfátok vagy AlfaCityt! A rajzok megjelennek majd az Alfa Amorén.

Szponzorok programjai
Támogatóink standján egész nap találsz valami látnivalót. További részletekért nézd meg a Kiállítóink menüpontot.

Az Erőd programja
Egy-másfél órás program keretében, idegenvezető szakértő közreműködésével tekinthetitek meg ezt az egyedülálló műemléket. A szolgáltatást az Erőd üzemeltetője biztosítja, az Alfával érkezők számára egész nap ingyenesen! Az Erődben megnézhetsz több múzeumot, egy római kori kőtárat és egy haditechnikai kiállítást is.

Shop
Az Alfa Amore boltjában egész nap megtalálhatod azt a pólót, matricát vagy kiegészítőt, amellyel leginkább kifejezheted az Alfa Romeóhoz vagy az Alfa Amoréhoz való ragaszkodásodat.

Büfék
A helyszínre települő vendéglátóink egész nap szeretettel várnak! Lesz egyebek között pizzaszelet, sültkolbász, sülthús, minifánk, lángos, jégkása, popcorn, vattacukor, kávé, jégkrém és persze üdítők is. Napközben sör, bor és fröccs is várja azokat, akik aznap már nem vezetnek.

Eredményhirdetés, tombola
17 órakor kerül sor az eredményhirdetésre. Kiderül, kik nyerték a versenyeket, és hogy melyik Alfákat találtátok a legszebbnek. A tombolanyereményeket csak a húzáskor ott tartózkodóknak tudjuk átadni, ellenkező esetben újrahúzunk!

Sátrazás
Rendezvényünkön idén ismét lehetőséget biztosítunk a sátorozásra, de csak szombat éjszaka. 17 óra után felverheted sátradat a kijelölt helyeken. (Figyelem, az erődben külön zuhanyzó nem, csak WC üzemel).

Címkék: