hirdetés
Mai névnap: Alfréd

Újra a Balatonnál dübörögnek a Harley-k

  • 2013 jún. 06 , csütörtök
  • Írta: 

Könnyűzenei koncertekkel és más szórakoztató programokkal várja látogatóit a Harley-Davidson Open Road Fest Alsóörsön június 5. és 9. között; a fesztiválozók a karszalagjukon megmaradt összeget jótékony célra ajánlhatják fel.

 

A tizennegyedszer megrendezett motoros fesztiválon a legendás 1969-es woodstocki rockfesztivál egyik sztárzenekara, a brit Ten Years After csütörtökön lép fel, a szintén brit Uriah Heep pedig szombaton. Koncertezik - többek között - a Tankcsapda, az Edda Művek, a Hooligans, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Firkin, Deák Bill Gyula, a Zorall, az Anna & the Barbies, valamint a Magna Cum Laude is.

A fesztivál első napján, június 5-én a nagyszínpadon bemutatják a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt, amely idén ünnepli 40. évfordulóját; az első napot ingyenessé tették Alsóőrs, Paloznak és Lovas lakosainak, tájékoztatta az MTI-t Dancsók Regina sajtófőnök hétfőn.
Elmondta: az idei Open Road Fest napjaink legmodernebb készpénzmentes fizetési rendszerét alkalmazza, amelyben egy chippel ellátott "okoskarszalag" szolgál fizetőeszközként és pénztárcaként a résztvevők számára. A sajtófőnök kiemelte: a karszalagról vissza nem váltott összeget a fesztiválozók felajánlhatják a Bátor Tábor Alapítvány részére, amely közhasznú tevékenységének (daganatos és krónikusan beteg gyerekek élményterápiás táboroztatása) támogatására fordítja.

Az alsóörsi fesztiválhoz kapcsolódva kisorsolnak egy 1200 köbcentis Harley-Davidson Seventy-Two motorkerékpárt. Nyertes az lehet, aki április 20-tól regisztrált a fesztivál Facebook-oldalán és ott lesz június 5. és 9. között Alsóörsön.

Idén is Alsóörs vendégei lesznek az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) és a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei, akik elméleti és gyakorlati bemutatókat tartanak a fesztivál ideje alatt. Kiállítják Szalay Balázs versenyautóját, illetve Talmácsi Gábor világbajnok versenymotorja is.
A koncertek mellett más programok is várják a fesztiválozókat: így például vezetett túrák a régióban, pénteken pedig Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok tart bemutatót a fesztiválterület felett. A fesztivál egyik leglátványosabb programja, a résztvevők motoros felvonulása szombaton délben kezdődik és kettőig tart a környező településeken.

hirdetés

Érdekelnek a Harley-k? 110 éves a márka, ezért összegyűjtöttük a bő egy évszázad legjobb motorjait.

Kedvcsinálónak a tavalyi találkozó videója:

 


Címkék:
hirdetés
hirdetés