hirdetés
Mai névnap: Emma

Május 30. és június 2. között rendezik meg idén az OTP Klub Gourmet Fesztivált a Millenáris Parkban. A hazai gasztronómia fanatikusai számára kötelező esemény még a tavalyinál is 50%-kal több kiváló éttermet vonultat fel, köztük a vidéki Magyarország klasszikusaitól kezdve egészen a budapesti sztárséfekig.

 

Idén a Gourmet kiemelten foglalkozik az ország legismertebb ételével, a gulyással is. Apró változásként nemcsak a nagyközönség kulináris továbbképzését tűzték ki célul a szervezők, azzal, hogy egy helyen elérhetővé, megkóstolhatóvá teszik az ország legjobbjait, hanem a szakma továbbfejlődését is dolgoznak. A szakmai napon a legjobb kistermelők, sajtkészítők és az éttermesek ismerhetik meg egymás portékáját és tudását.
A tavalyi rekordszámú résztvevőhöz képest, idén még tovább bővül a kínálat. Jóval több étterem várja az érdeklődőket, valamint a legnívósabb borászatok és gourmet boltok mellett ismét helyet kapnak a minőségi sörök, kávék, cukrásztermékek és pékáruk is.Az idei év újítása, hogy a Gourmet Fesztivál kísérletet tesz arra, hogy a csúcsgasztronómiát és a mindennapok étkezési kultúráját közelítse egymáshoz. Ennek jegyében mutatkozik be a rendezvényen a "gulyás", a legkülönbözőbb formákban, legyen az leves, pörkölt, hab, mártás, vagy akár terrine. A fesztiválon megjelenő éttermek általában 2-3 különleges fogást készítenek, amivel igyekeznek a konyháik jellegzetességeit bemutatni. Idén viszont arra kértük a meghívott csúcséttermek séfjeit, hogy a saját kreálmányaikon túl, készítsenek még egy fogást, egy igazán közkedvelt magyar ételt, a gulyást, ahogyan ők a legjobbnak gondolják.

hirdetés


A tavalyi rekordszámú résztvevőhöz képest, idén még tovább bővül a kínálat. Jóval több étterem várja az érdeklődöket, továbbá a legjobb borászatok és gourmet boltok mellett ismét helyet kapnak a minőségi sörök, kávék, cukrásztermékek és pékáruk is.
A példa nélküli étel- és italkínálaton túl, színvonalas gasztro- és zenei programok is várják majd a látogatókat. A Gourmet gasztroszínpadán például testközelben láthatja a közönség az ország Michelin-csillagos séfjeit, Széll Tamást (Onyx) és Miguel Rocha Vieira-t (Costes), akik külön bemutatóval készülnek, továbbá a tavalyi sikerre való tekintettel idén is lesz Bíró Lajos- Segal Viktor párbaj, idei témájuk a padlizsán.
A belépőjegy ára változatlanul 2900 Ft, amely mellé jár egy prémium minőségű borospohár, egy tokaji furmint kóstoló, a METRO áruház felajánlásával naponta az első 1000 látogatónak egy bélszín carpaccio, valamint egy csésze kitűnő kávé, amelyet az ország legjobb baristái készítenek majd.

Bővebb információ a programokról: http://sziget.hu/gourmetfesztival

Címkék:
hirdetés
hirdetés