hirdetés
Mai névnap: Csilla, Noémi

Izgalom és rettegés ötszáz oldalon

  • 2013 ápr. 04 , csütörtök
  • Írta: 

Gillian Flynn regénye egy tökéletesnek tűnő, de szörnyen félresiklott kapcsolatról szól. A széthulló házasság klausztrofób világáról szóló thriller nyolc héten át vezette a New York Times sikerlistáját, a Goodreads.com-on pedig a 2012-es év legjobb thrillerévé választották.

Ásó, kapa, nagyharang - a romantikus hollywoodi filmekben valahol itt ér véget a történet. Ám mi lesz ezután? Mi történik, amikor a boldog álom szép lassan szertefoszlik, s már abban sem vagyunk biztosak, hogy valóban ismerjük azt, akinek igent mondtunk. 2012 novemberére, mindössze hat hónappal a megjelenése után több mint 2 millió példány kelt el belőle. "Az agresszió körforgásából kitörni képtelen, brutális férfiakról szóló történetek könyvtárakat töltenek meg. Én a női erőszakról akartam írni" - nyilatkozta Gillian Flynn.

hirdetés

Amy és Nick ötödik házassági évfordulója tragédiába torkollik: Amy eltűnik, és minden jel a jóképű férj, Nick bűnösségére utal. Amy naplójának részleteiből és a jelenben futó történetszálból izgalmas lélektani thriller bontakozik ki. Az olvasó döbbenten figyeli, hogy egy romantikus párkapcsolat miként alakulhat át szép lassan igazi pokollá... A kérdés csak az, ki tette valójában pokollá a másik életét?

Megdöbbentő, magával ragadó kötet az erőszak természetéről, a kapcsolatok ingatag hatalmi viszonyairól és a mindent át- meg átszövő sötét titkokról. A Holtodiglan a tavalyi év egyik legnagyobb könyvsikere volt az Egyesült Államokban.

„Leleményes és alattomos thriller… Miközben a cselekmény egyre vadabb fordulatokat vesz, a szöveg egyben szellemes és okos kommentárja is a férfi-női kapcsolatok ingatag hatalmi viszonyainak, és megmutatja, hogy sokszor hatalmasabb erők játékszerei vagyunk. És ha mindez még nem volna elég, Flynn egy igazán ijesztő antihőst is teremtett, akire senki sem számít. Az emberek szívesen emlegetik a gonosz hétköznapi voltát. Az őrültbe, akivel hamarosan megismerkednek, akár bele is szerethetnének. ” (Entertainment Weekly)

Gillian Flynn: Holtodiglan
528 oldal
ára: 3.699,- Ft
Alexandra Kiadó, 2013.

 

Címkék:
hirdetés
hirdetés