hirdetés
Mai névnap: Csilla, Noémi

Botrányosnak ígérkezik az új könyv a régi pápáról

  • 2013 már. 17 , vasárnap
  • Írta: 

Egy a Vatikán falain belül dolgozó "Maria" álnevű informátor által kijuttatott több száz pápai irat, levél képezi annak a könyvnek az alapját, amely március végén jelenik meg Őszentsége XVI. Benedek titkos iratai címmel ,az Alexandra Kiadócsoporthoz tartozó Art Nouveau Kiadónál.

Gianluigi Nuzzi, a vatikáni IOR Bank botrányával foglalkozó Vatikán Rt. szerzője most azokra a történetekre koncentrál, amelyek manapság megosztják az egyházat, s amelyek összefüggésben állnak az olasz belpolitikával.

A könyv számos kényes, rejtegetett ügyet tárgyal, amelyekben így vagy úgy, de vatikáni szálak is vannak.Kétes eredetű adományok, protekciókérések, Berlusconi szexbotrányai, a pedofilügyek egyházi elhallgatása, személyi intrikák, titkosszolgálati követések, egyes püspökök mértéktelensége a világ legkülönbözőbb pontjain.
A legnagyobb hatalmú kisállam belső világa, az egyházi kamarillapolitika titkai egy thriller izgalmasságával megírt könyvben, amelynek XVI. Benedek lemondása és ezzel együtt a tegnapi pápaválasztás ad igazi aktualitást. Az általunk megismert részletekből kiderül, hogy valódi szereplőkön keresztül láthatjuk, miként birkózott meg (nagy nehezen) az egyházi állam tagjai szexuális ügyeivel, hogyan kerültek kapcsolatba az ETA baszk terrorszervezettel, illetve miként derült fény arra, hogy az egyházi kiadó bizony trágár és pornográf tartalmú könyvekhez kötődik.

Szent műhelytitkok XVI. Benedek legbizalmasabb emberétől, aki pápai főkomornyikként elindította a lavinát, átadva mindazon titkos iratokat e könyv szerzőjének, melyek napvilágra kerülése beláthatatlan változásokat hozhat a katolikus egyház életében.

 

 

Címkék:
hirdetés
hirdetés