hirdetés
Mai névnap: Csilla, Noémi

Nem unalmas a svájci bankár élet - Credit Suisse

Egy unalmas svájci bankár - hallottuk már oly sokszor. Ezek az unalmasnak mondott emberek azonban nagyon is érdekes helyen dolgoznak, már ha a Credit Suisse.nél kaptak munkát.

 

Duplán kötődik ez az irodaház két korábban bemutatott projekthez, egyrészt ez is svájci, mint az Unilever központja, másrészt ezt is a Camenizd Evolution tervezte, mint a Google moszkvai főhadiszállását.

A zürichi "böro" bejárata lounge névre hallgat, a képen látható, hogy nem véletlenül. Két oldalán egy-egy különleges helyiség található: a zöldellő oxigén burok és az olvasóterem. Feljebb jutva a lehető legváltozatosabb munkatereket találjuk. Van itt teljesen egybenyitott térben asztalrengeteg, boxoknak nevezett barlangok, üveges tárgyalók és nagy, levegős tárgyalók. Az jól látható, hogy nem az unalmas bankárvilággal ellentétben a svájci gazdagság tényleg nem legenda, mivel a legjobb minőségű és ergonómiájú berendezéseket vásárolták.

hirdetés

Az étkező a legtöbb 21. századi székházban már egy közösségi tér része, de azért ilyen billiárd asztal kevés munkahelyen van, pláne, ha a hátul levő automatából még sört is lehet csapolni.
Az utolsó képen látható étkezőbútor csak engem emlékeztet a MÁV leharcolt, egyterű régi vasúti kocsijainak a bútorzatára? A fejtámla formája és a műbőr legalábbis a hazai vasutat idézi. 

 

Címkék: