hirdetés
Mai névnap: Emma

A Kaukázusban inkább Azerbajdzsán számít gazdagnak és innovatívnak, de ezúttal a grúzok is megmutatták, hogy képesek modern épületet tervezni és építeni.

 

Az unalmas, klasszikus formákkal operáló benzinkutak és mekik évekig ugyanabban az egyen kocka dizájnban épültek, de most sincs köztük sok kivétel. Egyelőre a legolcsóbb megoldásokat rendelik az üzemeltetők. A Khmaladze cég tervezői irányt mutatnak most a friss komplexumukkal. Mennyivel jobban nézne ki egy ilyen épület a Váci úton vagy a Budaörsin az autópálya kivezetőn.

hirdetés

A város alapvetően sok beton felületet termel, ezt törték meg egy kicsit a mérnökök. A McDonalds felfut a benzinkút fölé, ahol egy füves-bokros szabadtéri teraszra lehet kijutni. Az alul levő csupaüveg benzinkút falai pedig visszatükrözik a környezetet, így lényegében nem növelik tovább a beépítettség érzetét. Az étterem részbe belépve, ha valaki nem tudja, hogy benzinkút van alatta, akkor soha nem is fogja megtudni az épületen belül. A hatalmas terasz a tervezők szerint egy ökológiai pajzs, a nyugalom modern szigete.

 

 

Címkék:
hirdetés
hirdetés