hirdetés
Mai névnap: Emma

A románoktól a 92. percben kapott gól nem hagyott más elképzelést az esti meccsre, mint a támadást – vagy legalábbis a győzelem megszerzését. Van esélyünk a 3 pontra Isztambulban?

 

50% esélyünk van, de nem nyuszikás vicc módra, hogy vagy igen, vagy nem. Szerencsére eléggé kétarcú és olykor szervezetlen a török csapat, de ha épp olyan napjuk van, hogy vért akarnak inni, akkor nagy bajban leszünk kint. Főleg olyan védelmi hibákkal, amelyeket péntek este produkáltak hátul a srácok – és nem mellékesen olyan ziccer rontásokkal, amiket Szalai bemutatott néhányszor.

hirdetés

A védelmünket mindenképpen stabilizálni kell, a leggyengébb láncszemnek a belső védő Mészáros tűnt. A két szélén Kádár és a rutinos Vanczák még viszonylag jól muzsikáltak, ráadásul a törökök nem a szélen elfutós, beívelős focijukról híresek, a földön pedig van esélyünk szűrni az akcióikat. A ránk leselkedő legnagyobb veszedelem amúgy is dupla veszély: Burak Yilmaz és Umut Bulut, mindketten gólerős formában vannak, amit a Galatasaray BL menetelése során is mutattak.
A középpályán Altintopot és Turant kell megfelelően őrizni, hogy ne etethessék a két gólvágójukat pontos labdákkal. Dzsudzsákból sajnos csak egy van, pedig kéne még egy, hogy a két szélen egyforma erőkkel támadhassuk az oszmánokat, elől pedig Szalai nem hibázhat ezen a meccsen, mert valószínűleg a pokoli hangulatban nem sok teret hagynak majd neki a helyi védők. Dzsudzsák hozzáállása kapcsán nagyon bízunk benne, hogy átragad a csapattársaira is a mentalitása, mivel ő volt az egyetlen, aki érezhetően két nappal később is feszült volt a román meccs utolsó pillanatai miatt.

Az ősszel 3-1-re, ráadásul hátrányból vertük a törököket Budapesten, de idegenben 29 éve nem nyertünk, így most épp itt az ideje (főleg, hogy a románok ellen 1 percet nem tudtak kibírni a srácok a 3 évtizedes rossz széria megszakításához). A péntek este védő Király Gábor szerint a riválisnak ez az utolsó esélye, hogy versenyben maradjon a csoport második, pótselejtezőt érő helyéért, azaz szinte bizonyos, hogy rendkívül nagy lendülettel kezdi majd a számára sorsdöntő találkozót. Úgy vélte, a magyar csapatnak türelmesnek kell maradnia, s a kínálkozó lehetőségeket kíméletlenül értékesíteni kell ahhoz, hogy sikerüljön elhozni a három pontot Törökországból.

A firstman.hu az alábbi kezdőt várja szeretné látni este:
Bogdán – Kádár, Korcsmár, Pintér, Vanczák– Varga, Elek – Dzsudzsák, Böde, Koman – Szalai

 

A nap érdekesebbnek ígérkező meccsei:
Dánia-Bulgária: A hazaiak utolsó esélye, hogy egy győzelemmel esélyt adjanak maguknak a bolgárok ellen kivívni a pótselejtezős helyet, mivel az olaszok a jelenlegi formájuk és a csoport állása miatt a csoport élén végeznek.
Hollandia-Románia: Reménykedjünk benne, hogy a hollandok nem ülnek rá egy egygólos előnyre a románok ellen, így nem kaphatnak egy egyenlítő gólt a hosszabbításban.
Azerbajdzsán-Portugália: A luzitánok épphogy szereztek egy pontot Izraelben 5 napja, ezért ezen a meccsen mindenképpen 3 pontot kell szerezniük, mert az eddig 100%-os oroszok kezdenek elhúzni a csoport élén.
Montenegró-Anglia: Az angoloknak idegenben kell győzniük, ha a saját kezükbe akarják venni a csoportelsőség eldöntését.
Franciaország-Spanyolország: A legnagyobb érdeklődéssel várt keddi találkozó! Az angolokhoz hasonlóan a spanyoloknak is idegenben kell győzniük, ha a csoport élére akarnak állni, hogy a saját kezükben legyen a sorsuk. A franciák azonban lassan újra olyan bombaerősek, mint 13-15 éve voltak. Kőkemény meccs lesz.

 

 

 

Címkék:
hirdetés
hirdetés