hirdetés
Mai névnap: Csilla, Noémi

Nem kis várakozás előzi meg a magyar labdarúgó válogatott soron következő összecsapását, melyet március 22-én pénteken a román tizenegy ellen játszik Egervári Sándor csapata.

A talán sorsdöntő fontosságú mérkőzést csapatunknak egy korábbi FIFA döntés alapján zárt kapuk mögött kell lebonyolítani. A súlyos büntetést a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség egy tavalyi, Izrael elleni barátságos mérkőzésen történt sorozatos szabálysértések miatt hozta meg. Az antiszemita rigmusok skandálása miatt a Magyar Labdarúgó Szövetségre a zárt kapus mérkőzés mellett további 40 000 svájci frankos bírságot rótt ki a fegyelmi testület. A döntés súlyosságát jellemzi, hogy ilyen kemény büntetésre még nem volt példa, így csapatunk először kénytelen a szurkolói nélkül megvívni egy vb selejtezőt.

hirdetés

A 2014-es világbajnoki selejtezők D csoportjában 4 mérkőzés után nemzeti tizenegyünk a második helyen áll a románokkal azonos pontszámmal, így nem véletlen, hogy a pénteki derbit felfokozott várakozás előzi meg. A tét nem kicsi; hosszú idő óta először talán felcsillant némi remény a világbajnoki szerepléssel kapcsolatban.
Ha a válogatottunk korábbi eredményeit nézzük, talán a helyzet kicsit borúsnak tűnhet, hiszen hazai pályán utoljára 1981 májusában sikerült győzedelmeskedni, akkor még Mészöly Kálmán vezetésével. Ezt követően ki is jutottunk az 1982-ben rendezett spanyolországi világbajnokságra, így csapatunk, ha pénteken le tudja győzni a románokat, talán jó ómen lehet ez a folytatásra nézve.
A pénteki keretet illetően érdekesség lehet a 20 éves Kovács István debütálása is. Kovács az utóbbi idők jó játékával hívta fel magára Egervári mester figyelmét, így keretünk ismét egy Videoton játékossal bővült.

Ebben az évben ugyan tétmérkőzést még nem játszottunk és a februárban lejátszott fehéroroszok elleni 1-1-gyel zárult barátságos mérkőzés sem sikerült a legjobban, talán bízhatunk benne, hogy csatársorunknak sikerül bevenni a román kaput és a három pontot itthon tartjuk, a tabellán pedig meg tudjuk őrizni a második helyünket - ezzel a Brazíliába szóló repülőjegyünket nem kell örökre elfelejtenünk.
Annak ellenére, hogy nézőként a Puskás stadionban nem lehetünk jelen, a köztelevízió 20:30-tól közvetíti a sorsdöntő összecsapást, melyet az MLSZ meghívására az Ötvenhatosok terén óriás kivetítőn is követhetünk és bár a hangunk onnan nem juthat el a csapatig, talán a fiúk így is beleadnak mindent és a pályát felszántva bizonyítják be, hogy nem véletlenül viselik a magyar mezt és a szívük felett a magyar címert.

 

 

Címkék: