hirdetés
Mai névnap: Alfréd

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő második felvonás

A mai napon a Borussia Dortmund a Sahtart fogadja, míg a Real Madrid Manchesterbe látogat, amelynek élén az a Cristiano Ronaldo lesz, aki először tér vissza az Old Traffordra eligazolása óta, immáron a United vendégeként.

Dortmundba rendezik a 2-2-vel végződő Borussia Dortmund-Sahtar Doneck összecsapás második mérkőzését. Ugyan a hazaiak nem tudják előnnyel fogadni az ukrán bajnokot, azért az idegenbelőtt 2 góllal, és az ezzel elért döntetlennel nyugodtabban várhatják esti összecsapásukat. A dortmundiak a Hannover elleni 3-1-es győzelemmel hangoltak a meccsre, igaz a félelmetes hangulatú, 80.000 néző befogadására alkalmas Signal Iduna Parkba a BL párharcok során eddig sem nyerni jártak a csapatok. A csoportkörök során mindhárom hazai találkozóját megnyerő Borussia olyan ellenfelekkel szemben tudott csoportelső lenni, mint a Manchester City, Ajax, vagy a Real Madrid. Ezek tükrében mi a Dortmundot várjuk a legjobb nyolc közé.

hirdetés

Az est legizgalmasabb meccse azonban a Manchester United kontra Real Madrid lesz. A szezon elején sokan azt várták, hogy talán ez a két csapat vívja majd a döntőt. Most azonban a nyolcaddöntők során hozta össze őket a sors, sajnos így vártnál kicsit korábban búcsúzunk valamelyik gigásztól. Erről leginkább a madridi csapat tehet, gyenge őszi szezonja miatt második helyre kényszerült csoportjában, így a H csoport győztesével, a „vörös ördögökkel” húzták őket egy ágra a sorsolásnál. Az első összecsapás alkalmával a Santiago Bernabéu gyepén elért 1-1-es döntetlen a United malmára hajtja ugyan a vizet, mi azonban nem írnánk le a Mourinho által trenírozott – akinek a csapatai kupákban és idegenben híresen jól játszanak – királyi gárdát. A „blanco-k” nemrégiben ősi riválisukat kétszer is vállra fektették, először 3-1-gyel kiütve az odahaza játszó Barcelonát a spanyol kupából, bejutva ezzel a döntőbe, majd az otthoni bajnoki mérkőzésen 2-1-re diadalmaskodva. 

 

Amíg a Madrid kimászik a gödörből, a Manchester hozza szokásos formáját. Az egyik legkiegyensúlyozottabb csapat talán, évről évre esélyesként indulnak a bajnokságban, kupában, vagy éppen a Bajnokok Ligájában. Az otthoni találkozón biztosan nem csak egy döntetlen, vagy a gólszerzés lesz Sir Alex Ferguson célja, ahogy az is biztos, hogy pokoli nehéz dolga lesz a bajnokságról lemondó, de még győzelemre éhes madridiakkal szemben.
Mi a Madridot várjuk a nyolc közé, szomorú lenne, ha spanyol csapat nélkül menne tovább a BL, aminek sajnos most elég nagy esélye van.

 

 

Címkék: