Mai névnap: Sándor, Ede

Lehetetlen gólok, lehetetlen meccsekről - videó

  • 2014 jan. 02 , csütörtök
  • Írta: 

11 gól, amelyről lemaradtál, ha csak nem nézel olyan meccseket, amelyekről még a neten is nehéz közvetítést találni.

 

Amerika, Afrika, Európa, Ázsia olyan meccsei, amelyek sosem kerülnek címlapra, pedig ezeknek a góloknak ott lenne a helyük! Tarts velünk egy világ körüli útra, 2013 legszebb "nevesincs" ligás lövéseit követve! S amíg ezt végigolvastad, talán be is töltött az összes videó.


1. Pajtim Kasami, Fulham
A még a Premier League-ben sem túl ismert labdarúgó hatalmas gólt ragasztott a Crystal Palace kapujába, miután Sascha Reiter előrevágott labdáját a 16-os sarkáról egyből a hosszú felsőbe emelte.2. Daniel Luduena, Pachuca
A mexikóban focizó argentín középpályás a félpályánál kapott labdát, ahol egy pillanatra úgy tűnt, annyira tanácstalan, hogy elveszik tőle. Miután egy szép csellel lerázta Tigres csatárát, tolt egyet a labdán, aztán beemelte a kapuba. Félpályán túlról!


3. Marcelo Vidal, Independiente
A 87.percben Magyarországon nekiállnak a csapatok felívelni a labdákat, hátha csoda történik. Az argentínok tudják, hogy ilyenkor már lőni kell mindenhonnan. Így tett Vidal is a Patronato ellen, akiknek a kapusa elhagyta a gólvonalat 3-4 méterre. Ha pontosan céloznak egy csapódó lövést a léc alá, akkor ennyi elég is. Csak ez ritkán érkezik a kezdőkörből!


4. Iasmin Latovlevici, Steaua Bukarest
A román derbin röviden szabadított fel a Dinamo a számunkra szomorú emlékű Nemzeti Stadionban, így a hazaiak játékosához került a labda, aki kapásból kilőtte a felső sarkot.


5. Peter Ankersen, Esbjerg
Ilyen jobbhátvédeket rejt a dán bajnokság. Az Aarhus ellen ugyanis a hazai játékosa érkezett a szögletvariációra, majd a mellel maga elé tett labdát beemelte a kapu túloldalába, kicsit Van Basten 25 évvel ezelőtti gólját utánozva. Tisztelt magyar edzők: van még mit gyakorolni a pontrúgásokon, mert ez egy sima, előre tervezett, 3 lépéses gól. 


6. Sibusiso Khumalo, Mamelodi Sundowns
A fekete Robert Carlos! Aki látta a gólt, nem kételkedik benne. 35 méterre a kaputól okosan odébb gurították a szabadrúgást, hogy ne zavarjon a sorfal, majd érkezett a hátvéd, és szétbombázta a kaput a vígan vuvuzelázó szurkolók örömére.


7. Ahmed Akaichi, Esperance de Tunis
A futsal stílusú gólt a marokkói csatár a Stade Tunisien ellen szerezte, jócskán meglepve a vendég kapust.


8. Hyuri, Botafogo
A brazil középpályás megérkezett a 16-oshoz, ahol nem passzolt, hanem cselezett. Úgy fűzte át magát három védőn, hogy hozzá sem tudtak érni. Ilyen gól csak Brazíliában van, na meg ilyen gólöröm is a riporter részéről.


9. Jackson Martinez, Porto
Ilyen gólt utóljára a FIFA játékban lehetett lőni, amikor egy hibaként kijött a kapus a csatárra a 16-os sarkához is. Nos, a kolumbiai is játszhatott ilyet, mert egyből felismerte a helyzetet, amelyet a Millonarios kapusa bánt, bár nem ezen múlt a végeredmény.


10. Nabil Ghilas, Moreirense
A marokkói csatár mellel tette maga elé (mögé) a beadást, majd strandfocisan lazán a kapuba ollózta az egykori portugál válogatott Quim mellett. A két mester tombolása igazi latinos kiegészítő.


11. Hisato Sato, Sanfrecce Hiroshima
A japán csatárt Pippo Inzaghi-hoz hasonlítja a helyi sportsajtó, pedig az olasz élete összes gólját együttvéve nem lőtte olyan messziről, mint Sato ezt. Átrohant a pályán a Sagan Tosu ellen egy indításért, hagyta addig pattogni, hogy megnézze a hossz felsőt, majd kilőtte azt. 22 góljával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapata megnyerje a J. League küzdelmeit.

hirdetés

 

Címkék: