Mai névnap: Emma

Hogyan éld túl a tömegközlekedéssel töltött időt?

Az újabban közösséginek hívott tömegközlekedés gyakran valóban tömeget jelent. Rengeteg ember kis helyen, sok a leharcolt jármű, drága a díj, alacsony a színvonal. Lehet ebben bármi jót találni? Igen. Pont annyi időt tudsz hasznosan eltölteni, amennyit tömegközlekedéssel töltesz!Sose volt akkora szerencséd, hogy autóval járj, vagy soha nem is akartál. Mindegy, hogy miért utazol tömegközlekedéssel, mert van nyolc tippünk számodra, amikkel elütheted az időt:

Zene
Aki autóval jár, az bármikor, bármit hallgat. Gazdasági hírek, legújabb slágerek, kedvenc cd. Ezekről a buszon se kell lemondanod, hiszen szinte minden mobil alkalmas zene- és rádióhallgatásra, de használhatsz mp3 lejátszót is. A metrón kicsit más a helyzet, oda nagy fülest vegyél, különben csak az állomásokon hallod, éppen mit is hallgatnál, ha nem nyomná el a zaj az alagútban.

hirdetés

Közösségi média
Felszállsz a villamosra és elég pár megálló, hogy végignézd, ki hol bulizott este, kinek mi az új kedvenc zenéje, ki hova utazott el a hétvégén. Ezt a pár percet meg is spóroltad, így a főnök nagy örömére a munkahelyeden egyből a céges levelezést nyithatod a saját facebook oldalad helyett. Mivel nemcsak a lájkokról szól a világ: akár a neten is megnézhetsz sok mindent, ha mást nem, hogy eléred-e az átszállást.

Alvás
Egy kemény éjszaka után már sokan szundítottunk el hajnalban hazafelé valamelyik járművön. Bár nem olyan kényelmes és kellemesen tompa hangon zúg a metró, mint egy repülőgép, de pár percig remekül lehet rajta a szemet pihentetni. Kifelé úgyse látni semmit, a lassan ezeréves és ezerszer látott megállók pedig már semmilyen élményt nem nyújtanak.

Titkos nyomozó
Nemrég elterjedt a metrós mobiltolvaj videója, amit valaki szemfülesen felvett (bár nem figyelmeztette az áldozatot). Ha nagyon unatkozol, mérd fel a környezeted: ki-kicsoda lehet, vajon ő tolvaj? Honnan jön a néni akkora szatyrokkal? Pisztoly vagy esernyő van a szakállas férfi kabátja alatt?

Csajok mindenhol
Óvodástól nagypapa korig bármikor képesek vagyunk nőket nézni. Erre remek alkalom a tömegközlekedés, statisztikailag minden második utas ellenkező nemű, így ha már nem egyedül ülünk a járművön, rögtön nézelődhetünk. Gyakran hallani, hogy "szebb lányokat látni a körúton". Használd ki ezt a népi bölcseletet, szállj fel a 4-6-osra, és máris mehetsz végig a körúton, hogy szebbnél szebb lányokat láthass.

Dodgem
Elől állni a vezető mellett némelyik járművön nem lehet, vagy tilos. De ismerve a budapesti utaslétszámot, a legtöbb napszakban ez elkerülhetetlen, így ha már muszáj felpréselned magad valahova, menj előre. Aki szereti a Taxi című mozi szlalomozós autósjeleneteit, az átélheti ezeket a belvárosban, egy kicsit nagyobb méretben. Villamosnál csak az a kérdés, hogy megáll-e addig, ahol a váratlan akadály elé kerül, busznál még izgalmasabb, ott kanyarodni is lehet.

Játékok
A legtöbb okostelefon már képes fejlett játékokat futtatni. Kicsit meglepődnek majd az utasok, hogy miért dőlsz be a kanyarban, miközben áll a busz, vagy miért csapkodod a villamos oldalát, miután gólt kaptál, de ne törődj velük, legalább neked nem telik unalmasan az a pár megálló.

Városnézés
Ha csak egyszer-egyszer kényszerülsz a közösségi közlekedést igénybe venni, akár még élmény is lehet. Budapesten csak busszal mehetsz végig a belváros új főutcáján, Európa egyik legszebb villamosvonalát is itt találod, mehetsz egy kört a budai Várban, sőt már lehetőséged van arra is, hogy szintén csak egy jegy áráért, vagy bérlettel, hajózz egyet a Dunán.

A tömegközlekedést ugyan már nem érinti, de a belvárosban elég lesz leszállnod a járműről és bemenni a munkahelyedre, a kávézóba, a boltba, nem kell parkolóhelyet keresned és fizetned érte. Ráadásul nyugodtan bedobhatsz egy sört, vagy egy forralt bort valamelyik hideg téli napon.

Címkék: