Mai névnap: Gertrúd, Patrik

10 jel, hogy eljött a feltámadás a magyar futballban

Összeszedtük azokat a markáns jeleket, amelyek közül, ha egyet is érzékelsz, már van esély rá, hogy a futballunk feltámad!

 

Mind a 10 megvalósulása esetén pedig egyértelművé válik: Magyarország visszatért a futball nagyhatalmak közé! Lássuk a remény szimbólumait!

1. Olyan magas színvonalra ugrik a hazai futball, hogy újra szabályt kell módosítania az MLSZ-nek: nem lesz jövő nyáron kieső, csak két új feljutó, így bővül az első osztály létszáma. Ezzel egyidejűleg még egy új passzust véglegesítenek, amelynek értelmében semmilyen körülmények között nem eshet ki a Videoton, a Felcsút, a Debrecen, a Mezőkövesd, a Fradi és az MTK. Ebben az esetben egyértelmű lenne, hogy van valamilyen közös ideológia ezen klubok hátterében. 

2. Sok év után először, „végre” több szurkolót tartóztatnak le huhogásért, mint aktív labdarúgót bundázásért. A REAC talán végleg eltűnik a süllyesztőben, míg a Siófok kerete 95%-ban kicserélődött, a feljutók pedig állami csecseken lógnak stabil lábakon állnak: egyelőre rejtély, ilyen helyzetben kik fogják elcsalni a meccseket pár susinacis, luxusautós honfitársunk és a távol-keleti szindikátusok nyomására.

hirdetés

3. Crazy „kis Knézy” Jenő idén eljut arra a szintre, hogy már csak 3 Leonardot fog látni a Fradiban október végéig, amikor a brazil cselgép talán visszatér a pályára sérüléséből. A fejlődés legbiztosabb jele az lesz, ha ezután se nő 3 fölé a gyepen levő Leonardok száma. Azt a jó szokását azért remélhetőleg megtartja, aminek hatására olyanokat állít, hogy a „jó kis lapos lövés majdnem befért a léc alá”, illetve „folyamatos nyomás alatt tartják a kaput… amikor eljutnak addig… egy félidő alatt eddig egyszer sikerült”.

4. A Sport TV-ben a Várhidi „Boborján”„Kaszinó” Gyuri páros helyére Sir Alex Ferguson és Jupp Heynckes érkezik Zombori „Taktikus” Sándor mellé szakérteni. Heynckes a rajongójává, sőt belső információk szerint a fanatikusává válik a Véber György féle „matyó-módszernek”: a két védős, négy csatáros játékmóddal a visszatérésre készül Németországban.

5. Lipcsei Betta nem fogadja el a szerződésmódosítást a 2014-15-ös szezon Harmadik Félidős munkájára, így helyette Sylvie van der Vaart fog bikiniben műsort vezetni. Petúr András csak azért maradhat, mert egyetlen külföldi tévést sem találnak helyette, aki kellő módon tudja alkalmazni a magyar nyelv csodálatos szóvicceit.

6. Áprilisban felmerül, hogy a Videotontól Manchesterbe távozó Gyurcsó helyére Messi érkezik, de a szűkös anyagi keret miatt C. Ronaldo újra depressziós lesz, hogy nem szerződhet Magyarországra (kivéve akkor, ha a Bayern kifizeti Torghelle Sándor 250 millió eurós kivásárlási árát). A Debrecen ekkor már biztos abban, hogy nyártól összeáll a Sidibe-Falcao támadószekció az Európa (Eurépa?) Liga selejtezőkre. A Vasas feljutása esetén Neymarral tervezi a biztos első osztályú tagságát.

7. Bíró-importra kényszerülünk, akiket még Puhl Sándor szerint is mihamarabb kell invitálni, hogy a játékvezetés ki tudja szolgálni a hazai iramot. Újra érkezhetnek olyan remek, chilei bírók, akikről még a jeles Döme, vagyis Détári Lajos is úgy nyilatkozott, hogy „ideküldik ezt aaaa… azt se tudom ki ez”. Ha már Détári, talán arra is lesz esély, hogy betartsák a szabályokat, így Somalia sem kényszerül a fekete nadrágos bírónak passzolni.

8. Az MLSZ-féle edzőképzésre nem hívnak külföldi szakembert, ehelyett Pintér Attila Angliában tart előadást a túllocsolt pályák veszélyeiről, Kondás Elemér pedig olasz pályamunkásoknak oktatja a megfelelő gyepmagasságban rejlő előnyöket. Mezey György büszkén ül otthon, mert rá ugyan senki nem kíváncsi, de pontosan tudja, hogy ezeknek a futballvilágot megrengető elméleteknek a magjait egykoron ő hintette el a hazai szakemberek fogékony szellemi talajában.

9. Ricardo Moniz a bajnoki fieszta májusi hevében örömében leveszi a télikabátját.

10. Végre átkeresztelik a hazai pontvadászatot MB1 –re. Szerények leszünk, így Magyar Bajnokság helyett Mennyei Bajnokságot fog jelölni a rövidítés!

Képek: Trollfoci

Címkék: