Mai névnap: Alfréd

Hogyan viselkedj az első randin? Három hasznos tipp

Az első randi, amiből bármi lehet, siker vagy kudarc, nevetés vagy bánat, közös jövő vagy soha ne is lássalak. Éppen ezért érdemes egy stratégiát kialakítani már a találkozó előtt, hiszen így nagyobb az esélyünk, hogy legyen második alkalom is. Nézzük mit érdemes, és mit nem érdemes erőltetni.

 

Ha már meg van, hogy kivel, mikor és hova, akkor félig nyert ügyed van, hiszen igent mondott. Vagy legalábbis nem mondott nemet, tehát egy fél siker az, ami inkább tényszerűen elkönyvelhető. Viszont most jön csak a neheze, mert valamivel el kell bűvölnöd, különben hiába minden. Három lényeges dologra figyelj mindenképpen:

Határozottság
A nők szeretik a határozott férfiakat. Amit tudsz, gondold át előre. Hova mentek, mit csináltok ott, elfogadod-e, ha ki akarja fizetni valaminek a felét. Ha nem ott kell ezeken gondolkodnod, rengeteg időd marad, hogy kitaláld azt, amire tényleg nem gondolhattál előre. A legtöbb ember fél az elutasítástól, így próbát sem tesz. De mit veszíthetsz? Ha már határozott voltál végig, és úgy érzed, jó úton jársz, nyugodtan kérdezd meg a végén, hogy mikor találkoztok újra. Tegyél fel nyugodtan bármilyen kérdést, amíg Te nem érzed kellemetlenül magad, nem lehet gondod.

hirdetés

Udvariasság
Figyelj oda az apró részletekre, hiszen sok nő ezeket lesi akarva-akaratlanul is. Itt fog elválni a búza az ocsútól. A klasszikus gesztusok, mint az ajtónyitás, ki megy be egy adott helyre előbb, ki melyik oldalon megy, kabát fel és levétele, szék kihúzása közül elég 1-2 is ahhoz, hogy lenyűgözd. Még a randi elején dicsérd meg feltétlenül valamijét, amiről úgy érzed, hogy örülne neki. Lehet a haja, vagy a sminkje, hiszen ha a nők képesek egy egyszerű hétköznap is órákat eltölteni a fürdőszobában vagy a tükör előtt, vélhetően nem történt ez másként aznap sem. Az udvariasság jele az is, hogy felhagysz egy időre az okostelefon nyomkodásával, vagy nem ültetsz az asztalotokhoz rég nem látott cimborákat.

Társaság
Úgy kell magad „eladnod”, mint egy üzleti tárgyaláson. Csupa jó és előnyös információkat kell tálalni, de két dologra feltétlenül ügyelj! Nem mondj magadról túl sok jót és ne beszélj túl sokat, mert az ugyanúgy gyanús, mint egy porszívó ügynök, aki épp rád tukmálná a vackát. Ha valamit kérdez, az esetek 90%-ában ne az legyen a válaszod, vagy az azt követő mondat, amit ő kérdezett. Annyit mondj magadról, amennyi felkelti az érdeklődést egy második randihoz. Inkább figyelj oda arra, mit mond ő, tegyél fel kérdéseket, hiszen az is lehet, hogy ha megismered, már nem is akarsz újra találkozni.

A legfontosabb tanács pedig: légy természetes! Nincs kellemetlenebb érzés, mint úgy elbukni valamit, hogy rossz szerepet játszottál. Akkor inkább ne működjön az, ami Te vagy, és ami úgyse működne emiatt a későbbiekben. Mi van, ha mégse sikerül jól az első találkozó? Semmi gond, akkor jöhet a következő, úgyis a gyakorlat teszi a mestert!

 

 

Címkék: