Mai névnap: Csilla, Noémi

Az internet sok mindenre alkalmas, így az ismerkedésre is. Vannak, akik kedvelik ezt a módszert, és vannak, akik nem. Azt azonban mindkét tábor elismeri, hogy ez a legkényelmesebb módszer, elég leülni otthon a gép elé és máris lehet nézelődni. De hogyan érdemes elkezdeni?

 

Kezdetben volt az újsághirdetés, aztán jöttek a chat szobák, majd a társkereső oldalak. Ahogy fejlődött a technika, úgy vált egyre egyszerűbbé és könnyebbé az ismerkedés idegenekkel. Vajon érdemes a neten ismerkedni? Igen. Ugyanannyi buktatója van a dolgoknak, mintha az ember egy szórakozóhelyen, vagy az utcán ismerkedik. És sokkal kevesebb, mintha egy baráti társaságban vagy a munkahelyén, hiszen egy kellemetlen kudarc után nem köt semmi a másikhoz, gyorsan elfelejthetjük, hogy a következőre összpontosítsunk.

hirdetés

Van egy fiatalember (a valódi és az internetes neve helyett nevezzük, mondjuk Gézának), aki régóta és jó hatásfokkal űzi a netes ismerkedést. Géza 27 éves, magas és jóképű, Budapesten él és szeret a neten csajozni, mert így a legkényelmesebb és sikerei is vannak. „Regisztráltam egy olyan oldalon, ahol főleg fiatalok vannak. Érdemes befizetni egy bizonyos összeget, aztán ha az ember látja, hogy megtérült, nem sajnálja rá. Vannak olyan oldalak is, ahol lehet pontokat gyűjteni, így bizonyos időközönként egy napra bárki lehet előfizető” – ad megnyugtató tanácsot Géza a spórolós macsóknak is. „Ezeken az oldalakon lehet részletesen is keresni, de nem biztos, hogy érdemes, hiszen túl sok elvárással kevés találat lesz, érdemes minimális szűrést csinálni, például korra, lakóhelyre, meg persze nemre.” Aki mindenképpen egyéjszakás kapcsolatokra vágyik, az megnyugodhat, vannak olyan lányok, akik megadták ezt az információt is magukról, de nem biztos, hogy rögtön őket érdemes keresni, mivel könnyen futhat fizetős szolgáltatásba az ember, még annak ellenére is, hogy minden ilyen oldal nagyon figyel arra, hogy senki se árulhassa magát náluk.

„Végignézem azt a listát, amit a megadott keresési feltételekkel kidob a gép, aztán aki szimpatikus, annak írok egy üzenetet, még ott, azon az oldalon. Aki visszareagál, attól megkérdezem, van-e kedve inkább közösségi oldalon beszélgetni. Ez azért nagyon hasznos, mert egy társkereső vagy ismerkedő oldalra bárki bármilyen képet kitehet magáról, de ebben az esetben már valamit meg kell mutatnia a valódi önmagából.” Arról nem is beszélve, hogy míg a legtöbb oldalon csak pár fotót látunk, addig egy facebookon már akár egész mappákat nézhetünk végig, kicsit bepillantást nyerünk a másik környezetébe. Gézának jók a tapasztalatai, akik visszaírnak neki, azok nem szoktak elzárkózni a facebookozástól sem. Idáig azonban eljutottunk egy jelöléssel, egy-két megnyerő fotóval és egy kérdéssel. viszont ideje valamiről beszélgetni. Mi ilyenkor a tuti duma?

Kreatív, sablonmentes, egyénre szabott szöveg kell
Géza szerint: „Nincs biztos siker, bevethető sablon duma. Legalábbis én ilyet sose használnék, mert ezek a szövegek nem hiszem, hogy sikert aratnának. Mindig az adott nőre kell koncentrálni.” Kreatív, sablonmentes, egyénre szabott szöveg kell. Ezért csinálja okosan, hogy egy másik felületre tereli a beszélgetést, hiszen mindent, amit ilyenkor látunk, felhasználhatjuk. Itt sokkal könnyebben találunk témát: ugyanott jártunk már a nagyvilágban, nekünk is van kutyánk, mi is szeretjük kitenni a fotókat a kedvenc ételünkről, esetleg egy közös hobbi. Mielőtt túlzottan sikertörténetnek tűnne, van ennek hátulütője is: „Iszonyú kiábrándító, amikor felteszek több kérdést is, és érzékelhetően képtelen a csaj pár szónál hosszabb válaszokat adni, helyette csak smiley hegyeket küld.” Arra érdemes kitalálni már előre egy jó választ, ha valamelyik hölggyel kialakul egy rendszeresebb beszélgetés, akkor miért lesz hetente 10 új fiatal nőismerősünk. Ezért is érdemes kicsit válogatni és nem sorban, mindenkit bejelölni. Géza másik jó tanácsa, csakúgy, mintha bárhol máshol ismerkednénk: nem szabad ráfeszülni a témára. Muszáj kicsit lazán venni, hiszen amit az ember görcsösen akar, abból könnyebben lesz kudarc, legalábbis hamarabb veszi észre a negatívumokat. Negatívumok persze itt is vannak. Ahogy egy szórakozóhelyen vagy más társasági eseményen is mindenki igyekszik jól megjelenni, úgy a netre is értelemszerűen a legjobb fotójukat teszik az emberek. „Néha már a facebook képek is eléggé mások, mint amiket először láttam. Aztán van olyan is, hogy ezek még hasonlóak, de élőben már nem ugyanaz a látvány. Ez mindig benne van a netes ismerkedésben” – panaszolja Géza. „Ha beszélhetünk ebben az esetben statisztikáról, olyan 4-5 bejelölt lányból 1 lesz az, akivel lehet beszélgetni pár mondatot a neten, aztán összehozni egy találkozót”

Egyéjszakás kapcsolatokat még ő sem tudja mennyire könnyű találni, hiszen nem is ez a célja. Mivel néhányan ki is írják magukról, így vélhetően nem nehéz. Géza szerint az a legjobb, ha bármilyen program tervezése előtt személyesen is meggyőződünk arról, kivel van dolgunk, és megbecsüljük, ha olyanra találunk, aki megfelel az elvárásainknak. „Én semmibe nem élem bele magam addig, amíg nem találkoztunk legalább egyszer személyesen, éppen azért, amit az előbb mondtam. Jó látni élőben, hogy tényleg minden rendben van-e. Nem megyek rá konkrétan arra, hogy megdöntsek valakit, de persze én örülök a legjobban, ha összejön! Nem vagyok az az egyéjszakás típus, ha már egyszer összejön, jöhet többször is.”


Címkék: