Mai névnap: Alfréd

Három hónapja megy a firstman.hu , ennyi idő alatt pedig elég sok olvasó érkezett a legnagyobb keresőoldalról. Rövid összesítés arról, hogy mire keresnek a magyarok, legalábbis amire választ tudunk nekik adni a Google szerint.

 

Kezdjük a legnépszerűbbel: ez a „Trollfoci”, bár egyesek „mennyei bajnokságként”, vagy "troll foci interjú”-ként keresnek rá, mivel ők már tudják, hogy mi csináltunk a népszerű magyar focis troll oldal szerkesztőivel egy interjút. (Annak, aki a „trollfoci pólót” keresi azt üzenjük, hogy a facebook-os oldalukon megtalálja a választ, de egyben gratulálhat nekünk is, mivel mi már 2-3 éve készítettünk magunknak pont olyat.)

A második legnépszerűbb témánkat egészen másnak szántuk, mint amire a keresők gondolnak. Rossz lányok lettek a Disney jókislányai című cikkünk egy összessítés arról, hogy az angyalarcú tinik alkesz és balhés fiatal felnőtté váltak. A „rossz lányok, rosz lányok, rosszlányok, rosz lanyok” keresések valószínűleg az ősi mesterség tagjait felvonultató gyűjtőoldalra irányulnak, így tőlük elnézést kérünk, hogy végül mégis Britney-nél és Vanessa Hudgens-nél kötnek ki. Utóbbi kapcsán végképp tévedés lehet, hogy a „rosz lanyok budapesten Vanesza” keresés nálunk landol.

Persze ennél sokkal igényesebb férfiak is vannak: rengeteg a keresés (és a találat) a hajviselettel kapcsolatban („hajtrend, férfi haj, rövid férfi haj, göndör férfi haj, felnyírt férfi haj, férfi frizura”), de nem volt felesleges a többi divattal foglalkozó cikkünk sem: „stressz, izzadás, napszemüveg, nyakkendő, férfi arcápolás, borosta”, sőt egyesek konkrét problémára keresik a választ: „tetszik a nőknek a borosta?”.

hirdetés

Konkrét felvetésekkel sokan fordulnak a google keresőmotorjaihoz, hátha segítségre lelnek. Abban tudtunk segíteni, hogy „milyen levelet írjak a társkeresőn” – ennek a kérdésnek még jó sok megfogalmazása mind ehhez a cikkünkhöz vezet. A „mit mongy a első randin a nőnek” kérdésre is tudunk felelni, sőt itt kiegészítjük azzal, hogy mindegy mit mondasz, csak ne írj semmit egy kis cetlire neki.

Érdekes párbajt hozott autók világa: a legtöbb nálunk landoló keresés a Jaguar új modelljeit (van pár: XF kombi, F, XKR-GT) és a friss Skoda Octaviat érintette. Attól pedig, aki a „mandulás csirke” receptjét kereste, elnézést kérünk a hasonló című Jeep Grand Cherokee cikk miatt.

„Olcsón venni, drágán eladni” – nem tudjuk mire kerestél, de tökéletesen igazad van, ez a kereskedelem legnagyobb igazsága. Ezzel szemben kissé elszomorít minket, hogy csak 1 ember keresett arra, hogy „illemtan szituációk”, pedig ezen a téren sokaknak lenni mit pótolni, itt megtehetik.
Ital területen rengeteg a keresés arra, hogy a „legjobb … borok” – a pontok helyén a világ összes borfajtája szerepel. Annak pedig, aki a „whisky vacsora”-t kereste szívből kívánjuk, hogy sikerüljön összehoznia, aztán hívjon meg minket is.

Amikről nem írtunk konkrétan, de most megpróbálunk választ adni:

 • „mikor éltek a cowboyok?” A western filmekből ismert cowboyok jellemzően a 19. század második felében éltek és viselkedtek úgy, ahogy az sokaknak tetszik a moziban.
 • „LCD TV képe elmosódik a foci alatt” Biztos, hogy nem jó, mivel az LCD tévékben már nincs képcső, ami ingadozó fényerővel és színekkel készül a halálára, hogy aztán a cserével megoldódjon a probléma.
 • „hogy lesz valaki lottónyertes” Valószínűleg úgy, hogy eltalálja a nyerőszámokat, aztán bemutatja a feladószelvényt és kifizetik a nyereményét.
 • „hogy lettek a tinisztárok?” Fiatalon a tévében vagy mozifilmekben szerepeltek és a hasonló korúak odavoltak értük. A tinifiúk a tinisztár lányokra vágynak, míg a tinilányok a tinisztár fiúkra vágynak, de ők le is rajzolják őket a matekfüzetük hátuljába és kirakják otthon a poszterüket is. Plusz sírnak a film végén.
 • „céges wifi ellenőrizhetik?” Egy cégnél bármit ellenőrizhetnek, főleg titokban.
 • „mikor jön a tavasz 2013-ban?” Szerintünk már itt van!
 • „befolyásolás nyakkendő színe” Köszöntjük a fiatal politikus olvasót is, aki nem figyelt a kommunikációs eligazításon. Itt a nyakkendős cikkünk, a lényeg benne van.
 • „büfé szak” A könnyebb főiskolai, egyetemi szakokat csúfolják így, de aki olyan iskolát keres ősztől magának, ahol egész nap csak szendvicseket kell enni, az nagyon fog csalódni.

Amiben nem tudunk segíteni:

 • „autó tetejére csirke”
 • „csúnya vöröshajú nő”
 • „ád a lány csunyája”
 • „így engedel a csajodat buliba”

Ha nektek van ezekre ötletetek, írjátok meg nekünk, hátha közösen segíthetünk azoknak, akik ilyesmire vágynak!