Mai névnap: Mátyás

A nők és a férfiak. Tűz és víz? Kutya és macska? Vagy csak szimplán nő és férfi? Néha olyan a kommunikáció köztünk, mintha nem is egy bolygón élnénk. Most azonban változik a helyzet: titkos kincs van a birtokunkban.

 

Ha még olvasol 3-4 percet, akkor máris módosítok: csak volt a birtokunkban. Találtunk egy listát, amelyben a nők elvárásai szerepelnek. Nem egy garantált hozamú befektetés, de tudatlanabb ettől biztosan nem leszel.

Érzelem. Arra panaszkodnak a nők, hogy a férfiak nem értik meg őket. Aki járt a „büfészakra” kommunikációt tanulni, az tudhatja, hogy a kommunikátor felelős azért, hogy megértse őt a hallgatósága. A párunk azonban ér annyit, hogy kicsit a kedvében járjunk és a jövőben könnyebben megértsük, hogy mit akar.
Védekezhetnénk azzal, hogy rengeteg kutatás bebizonyította már, hogy nekünk, férfiaknak alacsonyabb az EQ-nk (érzelmi intelligencia), de a nőket nem érdeklik ezek a felmérések. A legnagyobb vágyuk, hogy mutassunk ki több érzelmet, valószínűleg erről beszélnek annyiszor. Persze ez nem azt jelenti, hogy változzál 3 éves bőgőmasinává, sőt talán az is bocsánatos, ha nem siratod meg di Capriot a Titanic végén, de azért tudj együtt érezni.

Figyelem. Akár még egy focimeccs alatt is. Furcsa, hogy ezt a nők hozzák fel, de fogadjuk el, hogy bennünk is van abból a zavaró tulajdonságból, amikor azt se tudjuk, hogy pontosan miről volt szó, de gyorsan rábólintunk, hogy csend legyen.Nem kell minden helyzetben alázatosan csüngeni a szavain, de adjuk meg azt a  figyelmet, amit mi is elvárnánk.

Csend. Rögtön a figyelemhez kapcsolódik a néma üzemmód. Egy telefon esetében ez persze hasznos, de két ember között már kevésbé szerencsés. Kérdezd meg, mi volt vele, meséld el veled mi történt. Kérd ki a véleményét, mit gondol valamiről.

Illem. A jól neveltség nem csak egy eseményen fontos, hanem az élet minden területén. Mivel a nők vágynak arra, hogy nők lehessenek, ezt az érzést apró figyelmességekkel is lehet erősíteni. Ha most magadtól egy se jut eszedbe, akkor itt az előző cikkünk a hasznos illemtan témában.

Szerénység. Legyél olyan szerény, amilyen sikeres vagy. Nagy eredmények esetén nincs szükség azok hangoztatására, idővel mindenki tudni fogja. Ráadásul, amíg egyes nők csak az autó és az óra alapján választanak párt, addig sokakat kifejezetten zavar, ha egy férfi a státuszával próbál nekik imponálni. Már csak az a kérdés, hogy a te párod melyik kategóriába tartozik.

hirdetés

Függetlenség. Számodra is zavaró, ha valaki állandóan rajtad csüng, kérdez, elszámoltat, követ. Lehetne itt mindenféle emancipációs törekvésekig visszamenően elemezni a nők helyzetét, de amíg az apró figyelmességek területén elvárják, hogy nőként kezeld őket, addig más esetben jobban szeretik, ha kapnak egy kis önállóságot. Vagy a kicsinél valamivel többet.

Humor. A haveroknak sörözés közben előadott poénokat lehetőleg ne ismételjük meg egy családi összejövetelen. Ugyanakkor apu lássa, hogy a leendő családtag jóarc… Na ez kemény dió, eltalálni az arany középutat, de nem lehetetlen. Csak figyelj oda!

Romantika. Ha féltél, hogy kimarad a nők kedvence, akkor ne rettegj, itt van! Virág, apró ajándék, ölelés, simogatás, meglepetés. Az utóbbit talán tényleg csak a nők szeretik, de fogadjuk el, hogy bizony vannak olyanok, akik szeretik a váratlan dolgokat, még ha közben folyton kérdezősködnek is. Nekik ez így jó, úgyhogy neked is akkor lesz a legjobb, ha erre kellő figyelmet fordítasz.

Szerinted benned hány ilyen tulajdonság található meg?
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
 
 
Firstman szavazás Hogy te legyél az első!
 

Ha nagyon azt érzed, hogy ennek a cikknek semmi értelme nem volt, akkor itt egy csajos fotó, hogy ne távozz csalódottan!

 

Címkék: