Mai névnap: Csilla, Noémi

Elég csak párszor engedned és a nők képesek elszabadulni. Hét fejük ugyan nem nő, de elkezdenek egy sárkányra hasonlítani. Némelyik ráadásul leél egy életet pár témával. Mi a teendő ilyenkor?

 

Néha előfordul, hogy beakad a lemez, állandóan ugyanazokat a mondatokat kell végighallgatnod századszor is. Vagy szimplán 2-3 téma érdekli őt, másról nem is akar beszélni. Kell lennie megoldásnak, hiszen éppen ezért van ez a rovat, hogy segítsünk neked a nehéz helyzetekben. Három kreatív szakértőnk most sem hagy cserben, neked már csak válogatnak a kell a tippjeik és ötleteik között.

Tehát a probléma ezúttal:

Állandóan ugyanazt a témát fújja, ami kezd egy kicsit unalmas lenni. Mindig az van, hogy hogy csináljak, vagy hogy ne csináljak valamit – kezd sárkányosodni. Hogy lehet leszoktatni erről úgy, hogy ne sértődjön meg?

Adrienn:

Helló Mr. Unalmas!
Mindenkinél vannak visszatérő témák és természetesen ezek mindig vitát szülnek. Van egy rossz hírem. Ez azért van, mert eddig nem voltál hajlandó megoldani a problémát. Ha már igazán unod, akkor vedd a fáradtságot arra, hogy utoljára nekiszaladj, és végre sikerrel járj. Egy nő akkor fújja ugyanazt a témát, ha nem elégítetted ki a válaszoddal, illetve nem elégedett a dolog megoldásával, vagy esetleg egy papagájjal jársz.
Tehát addig próbálkozz, amíg meg nem találod a megfelelő mondatot a kényes problémára. Hidd el, ha meglesz, be fogja fejezni és lenyugszik a lelke, majd szívetekbe béke és nyugalom költözik. 
Mentő ötletként esetleg tudom még ajánlani, hogy te is találj ki egy témát, amit akkor veszel elő, ha rákezdi a szokásos szöveget. Így ha magán nem is veszi észre azt, hogy megint ugyanazt a témát fújja, hidd el, rajtad észre fogja…. aztán ha rákérdez, mondhatod, hogy te csak ugyanazt csináltad amit ő.

hirdetés

Anna:

Ebben az esetben el kell gondolkodnod a kapcsolat jövőjéről, mert az, aki csak egy témáról tud beszélni, nem lehet túl sokoldalú. Ki kell derítened, mi akadályozza abban, hogy többféle témáról beszéljetek. Ha az értelmi képességei, akkor nem fogsz eredményt elérni vele, jobb, ha olajra lépsz, de gyorsan. Persze csak ha nincs más egyéb tulajdonsága, amiért úgy érzed, hogy mindenképpen meg kell tartanod...
Az is lehet, hogy eddig nem volt senki, aki megismertesse őt a világ dolgaival, így ez a feladat rád hárul. Beszélj neki a téged érdeklő dolgokról, magyarázd el mi az a les (ha kell, bábozd el), miért más egy Subaru hangja, mint bármely más autóé, vagy hol lehet a legnagyobb halakat fogni. Bármilyen témába avatod be, az egyszerű dolgoktól indulj, nem biztos, hogy célt érsz, ha a belső égésű motorok működési elvével kezded. (Az csak nálam válik be, de én klinikai eset vagyok.)
Ha egyáltalán nem nyitott egyik témádra sem, ismét érdemes elgondolkodni az olajra lépésen. Esetleg alkalmazhatsz sokkterápiát! Ha újra elkezdi mondani, hogy mennyire töredezik a haja, és nem érti miért szebb a Julié, mint az övé, válaszold, hogy ez igazán tragikus, de mégsem annyira, mint az, hogy te nem tudod eldönteni hová vidd átgumiztatni a kocsidat, vagy hogy nem igazán érzed melyik gépen vagy eredményesebb az edzőteremben. Ha értelmes, kapcsolni fog.

Kata:

Ez attól függ, mi az a téma, amit állandóan fúj.  A kérdés abban rejlik, mire irányul a nyaggatás, illetve mennyire fajsúlyos az életetekben – elsősorban az övében. Ebből a szemszögből 3 típus különböztethető meg: ami mindkettőtök életét kb. azonos mértékben érinti (pl. csináljatok gyereket), ami rád irányul (csináld meg végre ezt vagy azt) és ami rá (túl nagy a segge, túl nagy a lába, túl ez, túl az). Az első kettővel tudsz érdemben kezdeni valamit, az utolsóval csak abban az esetben, ha a visszaigazolásod számára fontos és értékkel bír. Más esetben fogadd el hogy a női lélek tartozéka a folyamatos önostorozás.
Ha a téma számodra teljesen irreleváns, akkor se vágd a fejéhez, hogy iszonyúan untat a kérdés, mert számára igenis fontos, nem véletlenül hajtogatja neked annyit. (Ilyenkor inkább jegyezd meg, hogy noha téged hidegen hagy a dolog, megérted, ha neki fontos, de ez a legtöbb, amit tenni tudsz. Fogadja el, hogy bizonyos témák jelentősége számotokra nem azonos.)
Valószínűleg úgy ítéli meg, nem fogtad fel kellő mértékben azt, amit mond, azért ismétli újra és újra, tehát a legfontosabb, hogy biztosítanod kell róla, a dolog eljutott a tudatodig, és A, teszel érte/ellene vagy  B, nem érdekel, és semmit nem csinálsz, sőt kéred, hogy hagyja abba az ismételgetést, mert már zavar. Hogy erre ő mit lép, az már egy következő szint.

Ki segített megoldani a gondodat?
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
 
 
Firstman szavazás Hogy te legyél az első!
 

hirdetés
hirdetés