Mai névnap: Csilla, Noémi

Hogyan ismerkedj könnyen? 7 lépés a siker felé

Talán már láttad, hallottad azt a szót, hogy PUA. Pick Up Artist, amelyet a legegyszerűbben randigurunak fordíthatnánk. Amerikában rengeteg ilyen „szakember” van, most az ő gondolataikból válogatunk.

 

Sosem könnyű úgy ismerkedni, hogy semmit nem tudunk a másikról, leszólítani valakit az utcán, vagy odamenni hozzá egy szórakozóhelyen. Ezek a pick up artistok elméleti és gyakorlati képzést is tartanak. Sőt, az elméleti képzéseikhez néha egy osztályterem szükséges, ahol még a táblára is írnak és rajzolnak. Mint az egyetemen.

Mondjuk úgy, hogy rábukkantunk egyikük titkos feljegyzéseire, amelyben szerinte benne van a csajozás csínja-bínja. Olvasd el a 7 alapvető fontosságú szempontot, aztán Te is eldöntheted, hogy ez egy valódi szakma és tudomány, vagy csak pár unatkozó bájgúnár egy kis bevételhez akar jutni.

 

Stílus
Először tudnod kell azt, hogy ki vagy, ez vonatkozik a külsőre és a belsőre is. Mindegy, hogy ki vagy, kinek képzeled magad, a lényeg, hogy azt a szerepet hitelesen add elő. Ezért a legcélszerűbb, ha felvállalod önmagad. Az pedig igazán szerencsés, ha egy jó megjelenésű, határozott kiállású csávó vagy.

Könnyedén
Nehéz egy idegent megszólítani, hiszen mit is mondj neki? Ugyanakkor könnyű, mert nem jön szembe másnap a folyosón, vagy nem tűnik fel a baráti társaságban. Ha nem jön össze, hát nem jött össze. Relatív nincs vesztenivalód, ezért vedd könnyedén! A hangod legyen nyugodt és kimért, ne dadogj, ne mekegj, látszódjon, hogy ura vagy a helyzetnek.

hirdetés

Téma
Olyan témát vegyél elő, amiben otthonosan mozogsz, nehogy a másik visszakérdezzen, te meg állsz ott bambán, mint aki most jött az űrből. Ugyanakkor ahhoz, hogy kellően lazának és mégis őszintének tűnj, ne gyakorolj be előre szófordulatokat és mondatokat.
A szemét, a száját, stb. már tuti rengetegen megdicsérték. Hagyd ezeket a sablonokat, inkább koncentrálj arra, amit 3-4 másodperc alatt is felismersz: mit csinál? Kérdezd meg, hogy mit olvas, mitől rosszkedvű vagy milyen kávét iszik?

Bemutatkozás
Gondold végig, mi az a két mondat, ami szerinted a legfontosabb magadról. Olyat keress, ami nem az autód, vagy a munkád, hanem ami tényleg rád jellemző, és amiről azt gondolod, hogy számára vonzó, de minimum annyira érdekes lehet, hogy még 5 percig hallgasson.

Csend
A csend nem olyan rossz, ahogy azt elsőre gondolnád, mert lehetőséget teremt arra, hogy a másik felhozzon egy témát. Ebből le is mérheted, hogy ő is szóba akar állni veled, vagy csak te repültél rá. Természetesen nem a percekig tartó kínos csendről van szó.

Hatás
A PUA guruk egybehangzóan állítják, hogy a jó megszólítás lényege, hogy a nő érezze azt, hogy még találkozni akar veled. Ezt kell elérned, ezért fontos az, hogy mi az a pár mondat, amit rövid idő alatt elmondasz.

Folytatás
Egy elkeseredett nő esetében nem kizárt, hogy már mindegy neki, hogy ki szólítja le, csak végre foglalkozzanak vele. Alapvetően azonban ne jópofáskodj túl sokáig, mert ha van értelme, az úgyis eldőlt 3-4 perc alatt. Kérdezd meg, hogy mikor találkoztok egy fokkal kevésbé véletlenszerűen, mint ezúttal. Cseréljetek elérhetőséget és ennyi. Ne vidd elsőre túlzásba!

 

Címkék: