Mai névnap: Csilla, Noémi

Úgy fest, visszafelé haladunk egy kapcsolat átlagos lefolyását tekintve, mivel az első részben a szakítás volt a téma, most pedig a féltékenység. A zöldszemű lányok nagyon elragadóak tudnak lenni, de a zöldszemű szörnyeteg cseppet sem. Mit tegyél, ha állandóan féltékenykedik a barátnőd/feleséged?

 

Sokan feleslegesen magyarázkodnak, másoknál talán nem ok nélkül zörög a haraszt, míg egyes nők betegesen féltékenyek, mivel semmi önbizalmuk nincs. Három szakértőnk most arra vállalkozik, hogy utat mutasson neked, ha hasonló helyzetbe kerülsz!

 

Tehát a probléma ezúttal:

Állandóan kíváncsiskodik és féltékenykedik, ami most már kezd zavaró lenni. Próbál belenézni a telefonomba, a gépembe, lassan minden percemmel el kell számolnom! Szerintetek hogyan szoktassam le erről?

 

Adrienn:

Mutass nekem egy nőt, aki nem kíváncsi vagy esetleg nem féltékeny… Elég ritka jelenség. Az ember természetéből fakad ez a tulajdonság. Mivel fontos vagy neki, kíváncsi és miért ne lehetne az, hiszen érdekli, hogy mi történik veled. A nehezebb dolog a féltékenység.
Meg kell tudnod előbb, hogy miért bizalmatlan és miért féltékeny. Lehet nem is te vagy a probléma gyökere, hanem egy múltbéli csalódás az oka, csak éppen te iszod meg a levét. Mindenképpen beszélnetek kell, hogy mi okozhatja ezt a kellemetlen szituációt. Mondd el, hogy téged ez zavar és bánt, hogy nem bízik benned és a kapcsolatotokban. Abban az esetben, ha te hibáztál és okkal féltékeny, akkor csak magadat okolhatod, hiszen gondolj bele, fordított helyzetben te hogyan viselkednél a pároddal...

hirdetés

Anna:

A kíváncsiság és a féltékenység már az anyaméhben kifejlődik a nőknél, aki tagadja, az hazudik! Kérdés, mennyire keríti hatalmába a nőt ez a két tulajdonság.
Amikor még az ABC-ben is csak a férfi pénztároshoz hajlandó menni, ha te is ott vagy, az már tényleg beteges.
Első körben képzeld magad a helyébe, hátha te adtál okot erre a viselkedésre. Mert, ha körbe vagy véve havernőkkel, akik minden buliban erotikus táncot lejtenek neked, vagy ha az utcán állandó füttyentési ingered van egy-egy jobb nő láttán, érdemes elgondolkoznod, hogy esetleg a féltékenység oka te magad vagy.
Viszont ha maga vagy a megtestesült hűség, ezt nem kell bizonygatni. Ne vonulj félre, ha telefonálsz, ne dugdosd a monitort chatelés közben és bókolj sokat a nőnek. Ha látja, hogy megbízhat benned, és egyik razzia alkalmával sem talál félreérthető sms-t, pucér képeket vagy ilyesmit, rá fog jönni, hogy alaptalanul gyanúsítgat. És ha mellette el van látva kellő mennyiségű figyelmességgel, csokik, bókok és virágok formájában, eszébe sem fog jutni, hogy féltékeny legyen. Ha biztos abban, hogy mennyire dögös és mennyire kívánod minden percben, teljesen nyugodt életed lehet mellette.

Kata:

Adsz alapot a féltékenységre vagy sem? Mielőtt rávágnád, hogy ugyan, te soha, gondold végig. Lehet, hogy számodra teljesen jelentéktelen egy kis flört a munkahelyeden, de a párodnak ez már felér egy szakítási hadüzenettel.  Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a féltékenységi ingerküszöbe, ezért a nézeteltérések elkerülése végett érdemes az alap kérdéseket tisztázni, kinek mi fér bele a „semmibe”.  Ha ezek után kiderül, hogy számotokra eltérő a jelentése ennek a szónak a párkapcsolatotokra nézve, még mindig dönthetsz úgy, hogy tiszteletben tartod a kérését és visszaveszel, vagy teszel rá, és folytatod tovább a számára féltékenységre okot adó magatartást.
Abban az esetben, ha még így is zavaró a féltékenykedés és faggatózás, a legegyszerűbb testi fenyítéssel leszoktatni a másikat. Esetleg speciális síppal, mint a kutyáknál. De elképzelhető az a megoldás is, hogy finoman rávezeted a barátnődet, nem a te viselkedéseddel van a gond (már amennyiben tényleg nem), hanem az ő irracionális félelmeivel, amiket viszont csak ő tud magában helyre tenni. Szerencsés esetben ezt ő is belátja és megbékél a helyzettel.

 

 

A sorozat előző része:

Mesterkurzus 1. - A szakítás

 


 

 

hirdetés
hirdetés