Mai névnap: Mátyás

Egy milliárd forint. Sokak számára felfoghatatlan összeg ez, pedig valaki ennyivel gazdagabb lett a hétvégén. Érdekes az is, hogy mi mindenre lehetne elkölteni a nyereményt, de talán még érdekesebb, mi mindenre nem.

Múlt héten egy szerencsés nyertes majd 1 milliárd forintot ikszelt össze magának a hatos lottón, ezen a héten pedig az ötös lottón. Esetleg Te voltál? Dagad a melled a büszkeségtől és az önbizalomtól? Gondtalan élet vár rád nem kétséges, de a gondolattól, hogy minden a tiéd lehet és mindent megvehetsz, óva intenénk! Ma már van különbség gazdag és gazdag között is. Lássunk néhányat a szupergazdagok játékszerei közül, amiket akkor sem birtokolhatsz, ha nyertél a lottón!

hirdetés

1. Autó: Ferrari 250 GTO (Ár:$35,000,000)
Minden valamire való gazdagnak van autógyűjteménye. Ez lehet egy prémium márka „A-ból B-be” autója a hétköznapokra, egy a feleségnek is, netán idővel a gyerekek is kapnak valamit, esetleg egy oldtimer a hétvégékre. Amennyiben bátrabbak vagyunk, vehetünk egy új csúcs Ferrarit. Ezzel már tuti kivívjuk minden gazdag tiszteletét. Vagy mégsem?
A „kőgazdagoknak” ugyanis biztosan pihen valami klasszikus egzotikum a garázsában. Legbecsesebb darabja a kollekciónak jó eséllyel a Ferrari 250 GTO lehet. Ezzel a szépséggel nem munkába járnak! Örülhetünk, amennyiben a kiállításokon belebotlunk a ritkaságba! Lepukkant példányokat akár 10 milliótól megkaparinthatunk, a szebbeket azonban 30 millió felett mérik, naná, hogy dollárban!


2. Festmény: Pablo Picasso festmény (Ár: $50,000,000)

Szép-szép ez a karibi nyaraló, de fel kéne dobni valami festménnyel az egyik üres falat. Azért ennyi pénzzel már nem valamelyik lakberendezéssel foglalkozó nagykereskedésbe fogunk rohanni egy szép tulipános képért, ami most csak 4999Ft akciósan. Számos művész alkotásait megvehetjük, de az igazán nagyokét nem!
Az igazi milliárdosok szeretnek fölényeskedni, márpedig mi sem alkalmasabb erre, mint a spanyol festőzseni alkotásainak megvétele. Interneten már 1000 dollártól vásárolhatunk egy „eredeti” képet. Mi azért milliós nagyságrend alatt erősen kételkednék Picassonk eredete felől, a komolyabb alkotásokat ne is keressünk 50,000,000 dolláros ár alatt, a legdrágábbak pedig dupla ennyit is érhetnek.

 

3. Kajmán-szigeteki nyaraló: CASTILLIO CARIBE (Ár: $60,000,000)
Egy nyaraló az álma mindenkinek. Megvan a lottó? Már nézelődhetünk is valamelyik spanyol üdülőparadicsom kínálatában. A lényeg, hogy elszakadjunk a város zajától, ha lehet valami víz közeli, kikapcsolódásra alkalmas helyszínen. Balaton? Ugyan!
A „nagyoknak” inkább a Karib-tenger hullámai nyaldossák lábaikat. Íme, a tökéletes nyaraló a Castillo Caribe.
4500 négyzetméterével, és lélegzetelállító belmagasságával egy repülőtéri terminálnak is elmenne, sőt a helikopter leszálló már meg is van hozzá. Persze még van itt sok kellemes extra: konditerem, szauna, teniszpálya, barlang, wellness, billiárd, 4 férőhelyes garázs, borospince. Sorolhatnánk naphosszat, de inkább tekintsd meg a videót, mi számít igazi rongyrázásnak a nyaralók terén.


4. Privátgép: Embraer Legacy 500 (Ár: $18,000,000)
Telitalálat után biztosan sokat utazunk majd. Szép dolog felfedezni a világot, de azért akadnak kellemetlenségei is. Hol a beszállókártyám? Lekéssük a gépet? Mekkora sor van a bejelentkezésnél. Ki fog kivinni minket, vagy hagyjam ott a kocsit? Ismerős problémák ugye, de nem a szupergazdagoknak! Ők nem közösködnek a reptéri tömeggel. Akkor mennek és oda ahová csak kedvük szottyan. Nincs várakozás, repülőjegy, vagy bármi zavaró kellemetlenség.
A gondtalan utazáshoz remek választás az Embraer Legacy 500-as. Az idén érkező, középméretű jet helyett persze választhatunk egy használt, kisebb gépet is. A keretbe még bele is férne, de a fenntartási költségek nagyon hamar leszívnák a maradék pénzünket bankszámlánkról.


5. Karóra: Louis Moinet Meteoris (Ár: $4,500,000)

A nyeremény felmarkolása után a divatot sem illik megvetni. Minden valamirevaló gazdag divatos és drága ruhában virít mások előtt. Bármikor besétálhatunk valamelyik bevásárlóközpont luxusmárkákat is forgalmazó boltjába, ahol gond nélkül elkölthetünk pár milliót egy divatos tavaszi kollekcióra. Az igazi gazdagság az, ha egy divat kiegészítőre költünk milliókat, persze dollárba. Talán tiszteletlenség is egy Louis Moinet-t divat kiegészítőnek titulálni, hiszen igazi műalkotás ez.
Aki ennek ellenére nem szimpatizál az órával, vagy örömmel konstatálta, hogy ez még épp belefér a nyereménye keretébe, akkor választhat egy Patek Philippe órát is, amelyből a legdrágább 6 millióért cserélt gazdát. Amúgy sem tűnik túl jó ötletnek „csöppnyi milliárdunkat” karórába ölni, inkább ezt is hagyjuk meg a szupergazdagok kiváltságának.

Természetesen nem fogunk krokodilkönnyeket hullatni szegény magyar lottónyertesekért, hogy mi minden nem lehet az övék. Érdemes tudnunk, hogy mindig van tőlünk gazdagabb és szegényebb, akármilyen anyagi körülményeink is legyenek. A legtöbben talán már sejtitek, de azért leírjuk: kétszer ekkora nyereménynél is gond nélkül összeállíthatunk egy újabb ötös listát arról, mi nem lehet a miénk még ennyi pénz birtokában sem.