Mai névnap: Mátyás

5 ok, amiért félrelépnek a nők - Előzd meg!

Nézz meg egy-két női filmet, valamelyikben tutira a megcsalás lesz az egyik téma. A fikcióknál még komolyabb a valóság: egy amerikai felmérés szerint a feleségek 14%-a megcsalja a férjét.

Igaz, a férjeknél ugyanez az arány 22%, de mivel minket a nők jobban érdekelnek, most megmutatjuk neked, hogy mik a legjellemzőbb okok. Ha tudod, miből lehet gond, talán meg is tudod előzni.

Figyelem
Bizony, nem a szex az első! A nőknek láthatóan fontosak az érzelmek, ezt támasztja alá a felmérés is. Hiába minden: kacsalábon forgó palota, luxus, család, kutya, autó, medence – érzelmek nélkül mit sem érnek. (Egy ideig persze biztosan vonzó lehet önmagában.) A félrelépő nők háromnegyede panaszkodott arra, hogy nem kapott elég törődést, figyelmet.

Tipp: Nem kell nagy dolgokra gondolni, pont a hétköznapi apróságok azok, amelyekből azt érezheti a másik, hogy folyamatosan figyelnek rá. Néha csináld Te a vacsorát, lepd meg a párod egy mozi vagy színházjeggyel, szimplán csak menjetek el sétálni valamerre, vagy ha rossz idő van, masszírozd meg a tévé előtt.

Szex
A kapcsolat kezdetén még minden természetes, de idővel az ember visszazökken a hétköznapokba. A nő meghódítása és lenyűgözése helyett újra fontosabb lesz a munkahely, ismét jut idő a barátokra és az autó lemosására. A gyerekek születésével aztán még két új program kerül elő, egyrészt a lurkók, másrészt a pihenés öröme – amikor épp van rá lehetőség. A félrelépő amerikai nők majdnem fele panaszkodott arra, hogy a párja nem fordított elég időt a közös élvezetekre, sőt, szinte minden más megelőzi ezt a programot.

Tipp: Lepd meg egy hétvégével a párod, vagy csak egyszerűen küldj neki egy erotikus üzenetet napközben, esetleg egy csokor rózsát a munkahelyére. Ezekkel máris megteremtetted az esélyét egy olyan estének, ami után nem fog mások iránt érdeklődni.

hirdetés

Vadászösztön
Komoly figyelmeztető jel, ha egy nő egy kapcsolatban hosszú idő után hirtelen jelentős változásra készül, vagy már egyből át is esett rajta. Ez érintheti a külsőt, egy drasztikus fogyás vagy meglepő frizura keretében, de jelentkezhet az életmódban, életszemléletben is. A nőknél is létezik az, amit a férfiaknál kapuzárási pánikként ismernek. Sőt, néha a nők is szeretnek vadászni, csak a legtöbb nem vallja be, mivel szerintük nem nőies, ha nem a férfi hódít.

Tipp: Figyelem!! Ehhez kell egy komoly kettősség: figyeljünk oda a párunkra, hogy érezze a törődést, ugyanakkor néha ne figyeljünk oda rá annyira, hogy érezze,  vadásznia kell: ránk! Így máris kapott egy kihívást, ugyanakkor azt is tudja, hogy kire érdemes fenni a karmait, akitől máskor megkap minden törődést.

Önértékelés
Újabb jel, ha a párunk állandóan olyan kérdésekkel bombáz minket, amelyek mind arról szólnak, hogy elég jónak tartjuk-e adott területen. Ezek lehetnek külsőségek, de akár emberi tulajdonságok. Sokan küzdenek önértékelési és önbecsülési problémákkal: rossz tapasztalatok vagy az alaptermészetük miatt. Figyeljünk oda ezekre és szenteljünk időt arra, hogy egy szimpla igen/nem-nél több energiát fordítsunk a témára. Érdemes feltenni pár kérdést, hogy kiderüljön, mi az oka a sokadjára visszatérő kérdésnek. Amerikában háromból egy nő úgy érzi, hogy a párja nem válaszol a kérdéseire. 

Tipp: Amíg tőlünk hallja életünk értelme, hogy miért tökéletes számunkra, addig nem lesz szüksége rá, hogy másoktól gyűjtse be a bókokat. Pontosabban begyűjteni be fogja, de külön nem keresi legalább.

Bosszú
Akinek nincs önértékelési gondja, az még akár arra is hajlamos, hogy túlértékelje magát. Ilyen esetekben könnyen egyből lapátra kerülünk, ha kiderül egy-két olyan húzásunk, amit igyekeztünk titokban tartani. Köztes megoldásként jöhet egy bosszú, amikor a nő bebizonyítja, hogy ő is félre tud lépni. Hosszútávon nem szerencsés megoldás ilyeneket játszani.

Tipp: Minél kevesebbszer csinálsz olyat, amit szégyellsz vagy eltitkolsz, annál kisebb az esélye, hogy gond lesz ezekből. Itt tényleg igaz a mondás, hogy a legjobb a probléma okát megszüntetni és nem a tüneteket kezelni.

 

 

 

Címkék: