Mai névnap: Bernadett

Hogyan nyűgözhetsz le könnyedén egy nőt?

A nő nem palacsinta, így nincs hozzá biztos recept, de szerencsére nem is csak egy „elkészítési” módja van. Ötletünk most is akad, válogass közülük!

 

Szerelő
Szinte egész Magyarország a barkácsok, kontárok, ezermesterek és amatőr berhelők országa, így elég jó eséllyel benned is lehet egy kis műszaki véna – legalább a látszat szintjén. Amint csak teheted, bizonyítsd a tudásod: szerelj autót, elektromos csatlakozókat, távirányítót, tévét. Ha elrontod, lehetőleg az általad alkotott hibát is sorold be az eredeti gondok közé, így joggal hivatkozhatsz arra, hogy ehhez már tényleg „komoly” szerelő kell. Ahogy tisztességes férfi nem kötöget sálat, úgy egy nő sem kezd el fúrni-faragni, amíg meg tud valakit kérne ezekre a feladatokra. Te lehetsz a műszaki Superman, pláne ha csak egy villanykörtét kell kicserélned.

 

Nyelvész
Most ez nem olyan értelemben a nyelv! Nyűgözd le a tudásoddal, de ki kíváncsi egyenletekre, idézetekre vagy elméletekre? Senki. Tanulj meg inkább minél több nyelven 6-7 értelmes mondatot, mondat kapcsolatot. Tényleg figyelj arra, hogy legalább ez a kevés jól menjen, mert sosem tudhatod, ő milyen nyelven beszél. Amilyen tudással vagánykodsz, azon a nyelven tudj pár alap dolgot, legalább az igent és a nemet, hátha visszakérdez. Ha ennyi se megy, sose fogja elhinni, milyen nagy elme vagy, aki rengeteg nyelven beszél – főleg, ha már beadtad neki, hogy otthon unalmadban tanultál meg spanyolul, mert az angol már nem tartogatott több kihívást, franciából pedig 3 hónap alatt leraktad a nyelvvizsgát.

hirdetés

Zenész
A Boci-boci tarka zongorán rém egyszerű, csak nem túl vagány. Kérj meg valakit, aki profi a billentyűs hangszereken, hogy szánjon rád félórát, te meg szánd rá minden figyelmedet és memorizáló képességedet. Egy értelmes zenész tudni fogja, mit tanítson neked, amiből néha profitálhatsz, de mégis egyszerű. 2-3 ismert zene fő témáját, ha tudod, már előadhatod magad bárhol, csak kell hozzá egy zongora, vagy egy szintetizátor. De ne érd be ennyivel: kérd meg arra, hogy tanítson valami egyszerű, de egyedi taktust is, hogy miután villantottál az ismertebbekkel, szerényen közöld, hogy nem nagyon szoktál már zenélni, csak megmaradt régről a tudás. Majd elgondolkozol (legalábbis úgy teszel), játszol valami kevéssé ismertet és közlöd, hogy ezt az adott nő ihlette. Tuti siker!

Táncos
A tánc lazaság, magabiztosság, tudás – tulajdonképpen minden egyszerre, amire szükséged van a gyors csábításhoz. Mi a teendő, ha nincs semmi érzéked hozzá? 4-5 évente befut egy szám, ami aztán hatalmas siker, pedig gagyi a zene, még gagyibb a szöveg, a tánc aztán főleg ultragagyi. Macarena, Ketchup song és társai, ezekről van szó. Ezeket is előadhatod, de a tuti lenyűgözés helyett legfeljebb a buli hangulatfelelőse leszel. Arra viszont jók ezek a förmedvények, hogy ráérezz: semmi másból nem áll a tánc, mint hogy megpróbálod ütemre mozgatni a kezed és a lábad. Ha ez alapból gondot okoz, vonulj látványosan félre, majd add elő, hogy ezek a mai diszkózenék gyalázatosak, de egy szép keringő vagy egy modern tangó, sokkal nagyobb élmény lenne. Ha ezek után beraknak neked ilyen zenét… peched van.

freedigitalphotos.net

Szakács
Nem lehetsz annyira kétbalkezes, hogy egy egyszerű ételt ne tudj összedobni – itt most nem a porlevesre és a mirelitkajákra gondolok! Persze egy romantikus vacsora sikerét ne kockáztasd meg, azt oldd meg jól úgy, ahogy tudod. A desszert témára azonban ráfeküdhetsz, nem is hinnéd milyen egyszerű. Lényegében egy tálba dobálod bele azt, amit ír a recept, összekevered, aztán tepsibe, vagy formába öltöd. Csak tartsd be azt, amit a recept ír, egy muffint nehezebb elrontani, mint jól csinálni. A legtöbb nő szereti a finomságokat (ételből is), így ezzel leveheted a lábáról. A vacsora? Nos, amíg csak egy sztárszakács is rendel pizzát, lehet felesleges emiatt rosszul érezned magadat. Magyarázz valamit a fontos dolgaidról, amik miatt csak egy dologra maradt sajnos időd – a sütést választottad, mert olyat, amilyet te tudsz, nem lehet úgyse rendelni – ezek után ne legyen égett és keserű a muffin!

Címkék: