Mai névnap: Csilla, Noémi

Visszatér a rosszfiú – Kit öklel fel idén Sutil?

  • 2013 már. 06 , szerda
  • Írta: 

Adrian Sutilnak egy évet ki kellett hagynia, mert a bíróság elítélte másfél éve, ez pedig a PR-ra betegesen érzékeny Forma 1-ben elfogadhatatlan imázs. Azóta letelt a bűnbocsánat éve, így a német ismét az indiai csapat autóját hajthatja. De ki lesz a következő áldozata?

 

Sutil a pályán sosem volt a feltűnően forrófejű pilóták egyike, de ahogy ott nem gondoltuk róla, hogy tud durva lenni, ugyanúgy meglepett mindenkit, amikor egy mulatozós este végén egy törött pohárral támadt a Renault egyik tulajdonosára. Eric Lux azonban nem hagyta annyiban az ügyet és bíróságra hívta a németet, így kellemetlen véget ért a shanghai dorbézolás. Sutil akkor a Bild-nek így nyilatkozott az esetről: "Nagyon szerencsétlen mozdulat volt tőlem, megsebesítettem egy másik embert. Megbántam, bocsánatot kérek. Semmi köze nem volt az esetnek a Forma-1-hez". Az ügyben eljáró müncheni bíróság aztán másfél év felfüggesztett börtönre ítélte őt, súlyos testi sértésért.

hirdetés

A Forma-1 tagjai már azt találgatják, ki lesz a német következő áldozata, így teszünk most mi is. Kinek az épsége forog veszélyben, ha újra begőzöl a német?

 

Lewis Hamilton – esély egy támadásra: 90%

Az egykori legjobb barát, a fiatalkori csapattárs, a szakmai bizalmas – ezek mind igazak kettejük viszonyára. Sutil debütálásakor még Hamiltonnal sütkérezett valahol Dél-Ázsiában két szezon eleji futam között, de a barátság egy csapásra megszakadt, amikor Hamilton nem ment el a bírósági tárgyalásra. Sutil úgy érezte, hogy cserbenhagyta kollégája, sőt a mai napig így érzi, erről nyilatkozott újra a napokban. Lewis vele ellentétben nagyon lelkes, saját bevallása szerint imádkozott barátjáért, hogy újra szerződést kapjon az elitkategóriában és már alig várja, hogy végre újra összefussanak a boxutcában. Hamiltonnak vigyáznia kell azonban, hogy meghívja-e majd a Force India pilótáját valamelyik futamgyőzelmet követő (már ha lesz ilyen neki a Mercinél) partijára, mivel a német legutóbb is egy ilyenen gőzölt be. Ha újra megvadul, nem kérdéses, Lewis lesz a következő áldozata, hiszen rá haragszik a legjobban, amiért nem segített neki anno.

 

Pastor Maldonado – esély egy támadásra: 80%

Sokan berágtak már a venezuelaira, aki szereti addig feszíteni a húrt és addig nyomni a gázt, amíg csak lehet. Sutilnál jócskán higgadtabb kollégák is haragszanak rá ámokfutásai miatt, nem egy pontszerző hely bánta tavaly, hogy Pastor képtelen volt időben fékezni, vagy nem volt kellően sportszerű, hogy elég helyet hagyjon riválisának. Egy ilyen szituáció könnyen kialakulhat köztük, nekik talán szűk vonalvezetésű pálya sem kell, hogy egymásra találjanak. Öröm az ürömben, hogy ők semmilyen partira nem várnának, ahol elrontják a vígan smúzoló vendégek jókedvét: ott helyben összecsapnának! Rég volt már az F1-ben élőben közvetített bunyó, ahol a pilóták bukósisakkal ütik egymás fejét.

 

Fernando Alonso – esély egy támadásra: 65%

A spanyol is forrófejűnek számít az autóversenyzők között, működik benne a matador ösztön, többször büntették azért korábban, mert a maga módján próbálta nevelni társait. Olykor-olykor szereti kicsit ráhúzni az autót arra a versenyzőre, aki lekörözéskor nem tiszteli eléggé a tükörben érkező kétszeres világbajnokot. A Ferrari pedig képes lehet arra, főleg Fernandoval a volánnál, hogy adjon egy kört a Force India gépeinek, így könnyen találkozhatnak olyankor a pályán, amikor Alonsonak minden pilóta csak egy zavaró akadály. Márpedig, ha Sutilra is ráhúzza az autót, miután pár tizedmásodperc veszteséget gyűjt miatta, megeshet újra, hogy a németnek leszáll a köd. A futam végén Alonso csak abban bízhat, hogy felmenekülhet a dobogóra, és nem találja magát szembe a német haragjával. Ha mégis, akkor az lesz csak az igazi spanyolos bikaviadal!

 

Paul di Resta – esély egy támadásra: 50%

Míg az íreket mindenki forróvérűnek és forrófejűnek tartja (talán ezért is vörösök nagyrészt), addig a skótokat békés népként ismeri a világ. Paul di Resta eddig nem mutatta jelét annak, hogy ő lenne a legvadabb skót a világon, egy átlagos, békés pilótát lát benne mindenki. Viszont tavaly ő érkezett a német helyére a Force Indiahoz, ez már önmagában zavarhatja Sutilt, de az is megeshet, hogy ha folyamatosan jobban teljesít nála a nyugodt csapattársa, benne fogja látni a sikertelensége okát. Di Resta ekkor már csak a vidám és laza maharadzsa képében tetszelgő V. J. Mallya-ban bízhat, hogy megmenti a német haragjától és nem tör rá is Sutil egy törött pohárral, miután megszerzi a Force India első 2013-as dobogós helyezését.

 

Kimi Raikkönen – esély egy támadásra: 20%

Idén lehet még jobb lesz a Lotus, mint tavaly, így a finn végre újra valódi esélyese lesz a világbajnokságnak és nem csak az élmezőny kitartó üldözője. Ha pedig Kimi vezeti a tabellát, még lazább lesz, mint eddig, még jobb dumákat mer majd megereszteni. Az egyik ilyen szenvedő alanya lehet akár a mezőny hátsóbb régióiban poroszkáló német is, de az sem kizárt, hogy a finn tesz egy szerinte tréfás megjegyzést Sutil korábbi afférjára. Valószínűleg Adriannak nem kell több egy aprócska szikránál, hogy újra robbanjon, így minden haragját a rajta nevetgélő jópofa Raikkönenre zúdítaná. Érdekes és történelmi pillanata lenne ez a Forma 1-nek, hogy egy megvadult Sutil fel tudná-e őt zaklatni, vagy abban az esetben is csak megrántaná a vállát és hidegvérrel hátat fordítana a hőbörgő németnek.

 

Úgy érzed, hogy mindent tudsz a Forma-1-ről és Te lennél a legjobb szakértő, ha végre meghívnának a tévébe?
Teszteld le a tudásodat Forma-1-es kvízünkkel, amely után a "nagy" Bernie fogja közölni az eredményt!
IDE KATTINTVA indíthatod is a facebookos tesztünket!

 

 


 

 

 

 

 

Címkék: