Mai névnap: Bernadett

Akárki, akármilyen nagydumás is, ha tényleg komolyan veszi az adott nő meghódítását, rögtön érzi a terhet, hogy nem kéne elbukni. Ahány ház, annyi szokás, mégis megpróbálunk adni neked pár ötletet, ami segíthet. Próba nélkül, nincsen cseresznye, ha meg se próbálod, biztosan nem lesz a tied.

Sokan csináljátok, hogy a legegyszerűbb módját választjátok az ismerkedésnek: "meghívhatlak egy italra"? Kicsit végiggondolva, mit árult el ez rólatok? Egyetlen egyedi ötletetek se volt, egy vizezett koktélra és az ingyen minden jó érzésre építkeztek. Ezért érdemes inkább egy merészebb próbát tenni, legfeljebb megmarad egy koktél ára. Ha jól alakul az első beszélgetés, úgyis lesz még rá mód, hogy meghívd egy bákárdikólára.

Kéne valami egyedi, de mi? – Jogosan kérdezed, de azt ne várd, hogy egyedi dolgokat írunk ide, mert ha többen is azt használnátok, máris nem lenne egyedi. Inkább egy pár jó tanács: ha szép a szeme - valószínűleg 40-szer hallotta, ha szép a mosolya, azt 60-szor. Nagyjából 1 az X-hez ennek a dumának az esélye, X az alkalmak száma, ahányszor ezt a lejárt lemezt lejátszották neki. Keress valami olyat benne, amiről legalább Te azt hiszed, hogy még nem hallotta és fedi is a valóságot. Péklapát kezekre ne mondd, h milyen szép kecses, mert beszólásnak fogja érezni, vagy egyből látja, hogy egy hazug alak vagy.

hirdetés

A büfé-szaknak tartott kommunikáció szak 90%-ban tényleg büfé-szak, mert a kommunikáció alapját felejtik el megtanítani, amelyre nem csak a szakmában, de a civil életben is óriási szüksége van az embernek, ha szeretne a kilincsnél komolyabb dolgokat elérni és hatékonyan érvényesülni. Ez a lényeg pedig a kérdések. Kérdezz! Mindegy mit, csak kérdezz. Illetve nem teljesen mindegy, lehetőleg próbálj meg kifejtős kérdést feltenni, mert az eldöntendő után hamar kapsz egy igen/nem választ. A leggázabb dumák ezért is gázak, nem elég, hogy primitívek és lejártak, de a „kő kóla?”, vagy „van gazdád cica?” és társaik még pozitív válasz esetén se gördítik előre a beszélgetést.

Biztos veled is előfordult már, hogy egy nagyobb társaságból sikerült kiszúrnod valakit. Ebből sosem szerencsés kirobbantani valakit, mert amíg társaságban laza hangulatban van, addig egyedül lehet, hogy nem is lesz olyan könnyed a hangulata. Így nincs mit tenned, először érdemes úgy megközelítened, hogy az egész társaságnak jópofizol. Ez egy házibulin persze sokkal könnyebb, mint egy tomboló diszkóban.

Volt itt már minden: kérdés, társaság, egyedi szöveg – mindnek az alapja, hogy tudj beszélni! Miről? Majdnem mindegy, ki emlékszik napokkal, hetekkel később, miről beszélt először valakivel (Mondjuk a nők pont emlékeznek még a zoknid színére is – de ott és akkor majdnem mindegy a téma, legfeljebb utólag nevetnek ki.) Készülj fel a nagy csajozásnak tervezett este előtt, hogy mi az a 2-3 téma, amiket majd elő tudsz varázsolni, ha szükség van rájuk és szerinted képben is vagy benne, plusz mást is érdekel. Atomfizikusok ne a szakmai meglátásaikat vigyék magukkal a buliba, mert ez klasszikusan az a kategória, amely csak félig jó, mert csak azt érdekli, aki mondja. Ellenben, ha egy atomfizikus szaktudományos bálba megy, lehet a mikrobiológus hölgy már értékelni fogja azt, hogy a friss udvarlója milyen jeles szinten van a tudományok területén.
Arról nem is beszélve, ha te irányítod a beszélgetést és beválik a téma, te irányítod az estét onnantól.

Az is sokat számít, hogy a beszéden kívül mennyire tartod vele a kontaktust. Még nem a félrecsúszó kezekre gondolok egyelőre, hanem arra, hogy nézz a szemébe. Nem farkasszem, nem én vagyok a csábító Banderas bájgúnárkodás, csak szimplán érezze, hogy figyelsz rá, nem csak szóban. A nők szeretik, ha egy férfi figyelmes, ez a legelső jel, amit észrevehetnek, egyből azután, hogy megkérdezed, hogy leülhetsz-e és nem bezuhansz az épp wc-re kiugró barátnője helyére.
Nem kell esdekelned és engedélyt kérned arra, hogy megszólítsd, de ha jobban belegondolsz, neked is lehet olyan pillanatod, amikor épp el vagy merülve teljesen egy témába, vagy pont nem arra vágynál nőként, hogy valaki bevigyorogjon az arcodba, hogy helló, mizu? Ha egyből kosár, akkor meg úgysincs nagy vesztenivaló, rögtön feltehetsz még 1-2 kérdést, lényegében utolsó utáni esély, de azt a kosarat megkaptad volna akkor is, ha nem méred fel finoman a terepet.

Végül pedig mosolyogj, nem kell hollywoodi díjátadót játszanod, csak tűnj lazának, mint aki tényleg élvezi a szituációt és nem épp remegő lábakon állva retteg a helyzettől. Ez a laza, de határozott, magabiztos fellépés már elég jó alapot ad bármihez. Próbáld ki!

 

Címkék: