Mai névnap: Bernadett

Ez nagyban függ attól, milyen hatást szeretnél elérni. Tegyük fel, hogy nem egy egy éjszakás partnert keresel, hanem komolyabb kapcsolatot, vagy legalább olyat amiben az egyszeri összefekvésen túl is van potenciál.

 

Hogyan nyissál?
Mindenképp olyan levéllel érdemes kezdeni, ami rövid, személyes, és nagyjából tükrözi az egyéniségedet. A sablonlevelek szórása is lehet egyfajta megoldás, de a társkeresőn edzett lányok / nők / asszonyok pontosan fogják tudni, hogy mikor küldesz nekik ilyet. A sablon levél a társkereső spam-je, persze, van aki ráharap, de egészen kicsi ez a szórás, ezért komoly eredmények eléréséhez érdemes ennél nagyobb energiát belefektetni a levél megszerkesztésébe.

hirdetés

Mitől lesz egy levél személyes?
Attól, hogy annak szól, akinek küldöd. Árulkodó névnél, mint például az AerobicTimi21, nyugodtan írhatod megszólításnak azt, hogy „Szia Timi!”, elvégre kis szerencsével valóban ez a neve. De ezen túlmenően minden nő örül annak, ha az adatlapja alapján érdeklődést kelt a férfiban. Ezért miután kisebb-nagyobb alapossággal áttanulmányoztad a profilját, reagálj rá valamit. Légy kreatív, kérdezz, „kritizálj”, fejezd ki tetszésedet, szimpátiádat egy-egy gondolatával kapcsolatban, dicsérd a képeit. Tulajdonképpen mindegy mit, de valami személyeset, rá utalót írj, amire tud reagálni. A legjobb, ha kérdezel, ezzel máris neki dobtad a labdát, amit - ha ő is szimpatizál veled – vissza tud dobni. Az „Ismerkedünk?” viszont nem tartozik a személyes érdeklődés kategóriába, ezt jegyezd meg.

Ennyi elég is?
Sajnos nem. A statisztikák szerint a nők lényegesen több levelet kapnak, mint a férfiak, ezért a nagyobb érdeklődés magasabb ingerküszöböt is jelent. Tehát, ha valóban szeretnéd a hölgy érdeklődését felkelteni, akkor hatásos, érdekes levelet kell küldened. Erre az „érdekes faktorra” nincs külön recept, a Te leleményességeden múlik, mit látsz meg a nőben –illetve az adatlapjában- és abból mit hozol ki. Ne félj, nem kell nagy dologra gondolni, világmegváltó gondolatokkal vagy frappáns történetekkel,  ebből a  szempontból nagyon hálásak a nők, mert rendszerint semmitmondó, érdektelen leveleket kapnak a másik nemtől, ezért már egy közepesen érdekes levélnek is nagyon tudnak örülni, és szívesen reagálnak bármilyen újszerű dologra.

Mit ne írjak?
Ne írj önéletrajzot, és semmiképp ne küld egy regényt magadról. Szerinted mennyire vonzó az a személy, aki az ismerkedés első pillanatában egyből magáról kezd el regélni? Amire kíváncsi a másik fél, azt vagy megnézi az adatlapodon, vagy megkérdezi tőled. Ezért ne légy tolakodó a munkádat, hobbijaidat, céljaidat illetően, mert lehet, hogy szerinted borzasztóan vonzó, ha egy férfi motivált és célratörő az életben, de a másik félnek ez a túlzott narcisztikus ambiciózusság esetleg hervasztó lehet.

Tehát a semmitmondó sablon levelek, és a CV típusú bemutatkozások nem nyerők. Minden más jól sülhet el, pláne ha az adatlapod alapján te is szimpatikus vagy az illetőnek. (Magasfokú tetszés esetén még a sablonra is tudnak válaszolni a nők, de első körben nem érdemes erre apellálni.)
Összességében a jó nyitó ismerkedő levél személyes, annak a nőnek szól akinek küldted, lehet rá reagálni, és legalább egy kicsit érdekes/izgalmas/frappáns. Már kis odafigyeléssel is jó eredményeket lehet elérni, érdemes tehát egy-egy levélbe egy kicsit több energiát fektetni, hogy valóban ne a vakszerencsén múljon a párválasztás.

IDE kattintva elolvashatod februári legnépszerűbb cikkeinket.