hirdetés
Mai névnap: Csilla, Noémi

Kimi: "Mindenki a maximálisat nyújtja"

  • 2013 feb. 14 , csütörtök
  • Írta: 

Az új Lotus E21 bemutatója kapcsán készített interjút a finnel a csapata. Iceman ezúttal sem hazudtolta meg magát, nem ígért semmi konkrétat a rajongóknak, de azt megtudhatjuk tőle, hogy ez a tél is olyan tél volt, mint a többi.

 

Mik a céljaid és elvárásaid 2013-ra?

Az egyik nagy célunkat már elértük a tavalyi év végén, a másik pedig folyamatos: egyre jobbak akarunk lenni. Ezt kellett végiggondolnunk, kinek, miben kell jobban dolgoznia. Már az első teszttől kezdve erről szól minden, a legjobbunkat kell nyújtanunk.

hirdetés

Teljesen felzárkózik idén a Lotus a topcsapatok szintjére?

Ugyanezt kérdeztem én is és a csapat is magától, mit kell tennünk ahhoz, hogy az első 3 csapat között legyünk. Egy év távlatából sem könnyű megmondani, mire volt szükségünk eddig, hogy idáig eljussunk. A csapattal együtt arra törekszem, hogy mindent kihozzunk ebből az évből, ebben hiszünk és ezért dolgozunk.

Túl az első közös éven, milyen a viszonyod a csapattal?

Nem hiszem, hogy nagy változások érnek majd, már ismerem a csapatot és az autót, közösen csináltuk végig a tavalyi évet. Nincsenek meglepetések, mindenki keményen dolgozik és a maximumot nyújtja, csináljuk a teszteket. Ez lesz a második közös évünk, ők tudják, hogy én mit akarok és én is tudom, hogy ők mit akarnak.

Hogyan telt az utóbbi pár hónapod az előző szezon vége óta?

Idén sem csináltam semmi eltérőt, mint a korábbi teleken, bár amíg raliztam, nem volt túl hosszú a pihenő, mert sok havas tesztet szerveztek. Idén is ugyanúgy készültem a szezonra, ahogy eddig bármikor.

Mit vársz magadtól a világbajnokságban?

Azt várom magamtól, hogy még jobb leszek, mint tavaly, minden téren fejlődünk majd és ez meghozza a gyümölcsét. Az a célunk, hogy sikeresebbek legyünk, mint tavaly és küzdhessünk a világbajnoki címekért. Ha az autó megfelelő lesz, bízok benne, hogy több versenyt nyerhetünk. Eddig annak tűnik, úgy fest, leraktuk az alapokat.

Nézd meg Kimi idei autóját, a Lotus E21-et ezen a szuperközeli videón: