hirdetés
Mai névnap: Gertrúd, Patrik

"Örülök, hogy szeretik, mert én is szeretem" - Bruce Willis

  • 2013 feb. 13 , szerda
  • Írta: 

John McClane huszonöt éve menti meg a világot, ezúttal azonban furcsa feladatot kap: saját fiát kell megóvnia, ráadásul távol a megszokott környezettől, Moszkvában. Bruce Willis elárulja, mire a legbüszkébb a hatodik Die Hard mozi kapcsán.

 

Hat éve került a mozikba a Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed. Miért pont most folytatódik a következő résszel?

Mi csak csináltunk egy újabb Die Hard mozit, hogy megint legyen egy bonyolult cím, amit szinte senki nem tud megjegyezni. Néha azt gondolom, csak mi értjük a speciális címadásokat. Sőt, őszinte leszek hozzád, néha már én sem mindig.
Igazából egy új sztori kellett, amiből filmet. A Die Hard 5. – Drágább, mint az életed tökéletesen beleillik a sorozat eddigi elemei közé, kiegészítve a családi konfliktusokkal. Sajnos régen kivágták a vitáimat a filmbéli fiammal, ezért most kellett egy film, ahol ezt bemutatjuk. (nevet) Úgy érzem, nem válaszoltam meg teljesen a kérdést, de egy új film készítése és bemutatása mindig egy hosszú és bonyolult folyamat.

hirdetés

25 év után tudott még újat tanulni saját karakterétől, John McClane-től?

Visszatekintve az elmúlt 25 évre jó érzéssel tölt el, ha látom, mennyi mindent megmutattam ezekben a filmekben. A fiam azt hiszi, hogy mindent jobban tud, ezért most újdonság lesz emiatt, hogy egy hozzám hasonló karakterrel hogy birkózok meg. Amit igazából tanultam, hogy sokan mondják, milyen megtiszteltetés egy hosszú ideig tartó sorozatban játszani, de amikor az ember arra gondol, milyen régen elkezdte és még mindig csinálja, az igazán furcsa és egyben nagyszerű érzés.

A filmbeli karaktere ennyi idő az egyik legismertebb mozi hős, hogy éli ezt meg?

Huszonöt év komoly dolog, egy külön élet az életemben. Amilyen őrültek voltak az eddigiek, meg amilyen őrült lesz ez a mostani film is, büszkék vagyunk rá, hogy senkinek nem esett komolyabb baja a forgatások során. Arra pedig még büszkébb vagyok, hogy a nézők még mindig szeretik a Die Hard filmeket. Örülök, hogy szeretik, mert én is nagyon szeretem.

bruce

Eddig mindig egy partra vetett hal módjára küzdő karaktert alakított, mi kényszeríti most Moszkvába?

Rég meg volt már ez az ötletünk, hogy ki kellene törnünk az USA-ból és nemzetközivé tenni a filmet. Moszkva tökéletes helyszín egy halnak, hogy partra vetődve, elszántan küzdjön. Ez a hely egy kommunikációs óceán partja, ahol hihetetlenül nehéz érvényesülni. A valódi életet is megnehezíti, ha nem tudod másokkal megbeszélni a problémákat.

Elég sokszor jelen sem volt a forgatásokon, kaszkadőrök dolgoztak Ön helyett.

Igen, ennek pedig egy egyszerű oka van: a valódi fittség és a majdnem valódi fittség között éppen az a különbség, hogy életben maradsz, vagy meghalsz. Na jó, viccelek. A Die Hard-ban nincs élet és halál, csak élet! Sok kiválóan képzett kaszkadőrünk van, hogy miután kiugrunk az ablakon a 110. emeleten, leérve jól nézzünk ki a fiammal. Én jól is néztem ki!

Nézd meg a Die Hard 5 - A good day to die hard (16) hivatalos trailerét: