hirdetés
Mai névnap: Bernadett

Van egy oldal a Facebookon, ahol több ezren számolták a napokat az NB1 tavaszi indulásáig. Konkrétabban ők az MB1-re vártak, a Mennyei Bajnokságra. Szarkasztikus humor - ez kell ahhoz, hogy bárki élvezhesse a hazai futballt. Ebből a szempontból szerencsére már simán felvesszük a versenyt a legnagyobb nyugati ligákkal. Interjú az oldal készítőivel, akik inkább megőrzik anonimitásukat.

Sokan csak nevetnek a magyar focistákon. Ti milyen élmény hatására kezdtetek bele a TrollFoci oldalba?

Gyerekkorunk óta fociőrültek vagyunk, a magyar futball szerelmesei. Ahogy a Facebook-on megjelentek a labdarúgással kapcsolatos troll oldalak, már akkor megérett a gondolat bennünk, hogy egy ilyet mi is összehozhatnánk, mert a topligákkal foglalkozó trollkodásokat nem éreztük magunkénak. Az MB1 (Mennyei Bajnokság) is rendelkezik olyan ikonokkal, egyéniségekkel, akik felveszik a versenyt a külföldi kollégáikkal. Sőt!

hirdetés

Elég gyorsan nő a népszerűségetek a rajongók körében, de mit szólnak ehhez az érintettek?

Hónapokig szinte csak a barátaink voltak a TrollFoci tagjai, aztán november tájékán hirtelen megugrott az oldal nézettsége. Addig próbálkoztunk az angol, a spanyol, az olasz és a német „divatfocival” is, de úgy látszik, hogy ennek a mellőzése hozta meg a munkánk gyümölcsét. A kérdésre visszatérve, vannak labdarúgók is a képek beküldői között, természetesen megőrizzük az anonimitásukat, sokszor olyan munkákat küldenek be, hogy percekig fetrengünk a nevetéstől, mielőtt közzétennénk őket.

Érkezett már valakitől visszajelzés a képekkel kapcsolatban?

Mostanában történt az eset, hogy az egyik klub vezetője egy labdarúgó közbenjárásával szedetett le egy képet velünk. Többen követnek minket, mint ahogy gondolnánk… :) Ahogy a névjegyünkben is szerepel, mi nem akarunk senkit se megbántani, valljuk azt, hogy az intelligencia és a humor összefüggésben áll. Ezzel az a baj, hogy még mindig megvan az a 10-20%, aki nem érti a viccet.

Rengeteg futballszereplő megihleti az olvasókat, nektek ki itthon a személyes kedvencetek?

Természetesen a „celebjeink” : Kálmán bácsi, Torghelle Sanyi, Döme, Rósa Dénes, Dombi Tibi, Pölő…

Van olyan „MB1-es” játékos, vagy szakember, akivel sosem viccelnétek a szakmai teljesítménye miatt?

Nincs tabu téma, tabu szakember. Fontosnak tartom elmondani, hogy minden edző és játékos munkásságát elismerjük, de elég egy adott szituáció, egy nyilatkozat és máris rajta vagyunk az emberen… :)

Nevetni tényleg lehet a hazai focin, de láttok rá esélyt, hogy elindul felfelé a labdarúgásunk?

Ha a külföldi troll oldalakat nézitek, ott hatalmas sztárfocistákból csinálnak viccet, azon is lehet nevetni. A magyar foci nem nevetség tárgya, annál inkább a vezetők, akik képtelen és nevetséges törvényeket, szabályokat hoznak, ezzel nehezítve meg azoknak a szurkolóknak a dolgát, akik még mindig kijárnak a mérkőzésekre, pénzt, időt áldozva. Mi mindig is hittünk a magyar labdarúgásban és mindig hinni is fogunk, jó pár olyan selejtező sorozat volt, amikor már semmi esélyünk nem volt kijutni az aktuális tornára, de mi akkor is a nyakunkba vettük Európát és követtük a válogatottat.

Melyik csapat lehet az, amelyik ősszel végrehajthat egy "méltó komponálást" az európai porondon?

Ha a bajnokság mostani állását nézzük, akkor azt mondanánk, hogy a Győrnek, a Videotonnak, a Debrecennek és a Ferencvárosnak vannak olyan labdarúgói, akik megállnák a helyüket a nemzetközi színtéren. Nekünk megvan a saját csapatunk, sokan hiszik azt, hogy valamelyik első osztályú magyar klubnak szurkolunk, de ez nem így van. Ebből csupán azt szeretnénk kihozni, hogy külön nem szorítunk, hogy valamelyik magyar csapat megnyerje például az Európa Ligát, de természetesen követjük a meccseiket és sok sikert kívánunk nekik.

Gyakori téma a bundabotrány, mit gondoltok erről?

Gusztustalan dolognak tartjuk. Ez a szurkolók átverése, akik fagyban, esőben, kánikulában a csapatuk mellett vannak. Na őket köpik szembe ezek a labdarúgók, nem is értjük, hogyan tudnak utána tükörbe nézni. Nagyon sokan vannak, akik kizárólag emiatt szólják le a magyar focit…Könyörgöm, kishalak vagyunk mi ebben a bizniszben, a „nagy nyugaton”, ahol már állítólag mindent megoldottak, sokkal nagyobb pénzek cserélnek gazdát.

Tényleg sosem néztek "bi…-ba…" külföldi meccseket?

Na most sokan megköveznek majd minket… Természetesen mi is szorítunk külföldi bi…ba… csapatnak és ha valaki az oldal létrejötte óta követ minket, az könnyen levághatta, hogy az egész szerkesztőség Lazio szurkoló. Amúgy tényleg nem nézzük a pénz orientált BL-t, ahol szinte kizárólag ugyanazok a topcsapatok vannak évtizedek óta. Unalmas… Hogy olvasóinkat idézzem, inkább megnézzük a Siófok-Eger 4:3-as meccset felvételről, mint egy Real-Barcát.

Melyik világsztárt tudnátok elképzelni az „MB1”-ben, a pályán mutatott stílusa és teljesítménye miatt?

Világsztárt? A topligák könyörögnének egy Torghelle Sanyiért, Dombi Tibiért, Pölöskeyért… :) Van itt elég sztár a mi kis bajnokságunkban, de azt azért megnéznénk, ahogy az öreg Budovinszki a 2. kötény után páros lábbal mellbe rúgná Messit, vagy ahogy Ronaldo bömbölne, mert az Otten kirakta a nézők közé…

Sokszor éri az a kritika a hazai focit, hogy az edzők miatt gyenge, mivel őket sosem hívják külföldre dolgozni. Melyik hazai trénernek adnátok egy topligás kispadot?

Ha kicsit visszatekintünk, akkor voltak magyar szakemberek a külföldi labdarúgásban, nem is kis nevek. Szerintünk bármelyik magyar edző megállná a helyét akármelyik topligában. Nem hisszük azt el, hogy például Dömével rosszabbul focizna egy Manchester United!

VAGY-VAGY

Pár kisfröccs a pultnál, de kivel? Mészöly Kálmán vagy Détári Lajos?

Ha mindenféleképpen kell választani, akkor inkább a Kálmi bácsival. Jó sztorikat tudna nyomni az öreg.

Melyik a szerethetőbb csapat? Siófok vagy Eger?

Celebcsapatokat csináltunk ezekből a gárdákból. Nem is hinnétek el, hogy hány olyan levelet kapunk, hogy szervezzünk Siófokra egy TrollFoci találkozót és szurkoljunk a helyieknek. Ezeket a kéréseket nem tartjuk jó ötletnek, ha siófokiak lennénk és lejönne 50-60 ember poénból szorítani a csapatunknak, gúnyt űzve belőle, lehet, hogy a Balatonba kergetnénk őket. Az Eger is szerethető csapat, nem tehetnek arról a herce-hurcáról, ami körülöttük folyik. Nem értjük, hogy a szövetség, miért nem tudja előrehozni a meccseik kezdési időpontját pár órával, hogy a helyiek láthassák a kedvenceiket évtizedek után újra az első osztályban.

Kit néznétek meg egy meccsen a Manchester Cityben? Dombi Tibi vagy Pölöskei Péter?

Vagy kérdezhetted volna úgyis, hogy kit néznénk meg a Cityből az MB1-ben? Senkit… Sajnos nem ütik meg a mi mennyei bajnokságunk szintjét. Felettébb sértőnek érezzük, hogy egy ilyen „nímand” csapattal egy mondatban említetted kiválóságaink nevét… :)

Somalia miként ismert szerintetek? Játékos vagy ország?

Somaliat mostanában picit mellőzzük, pont úgy, ahogy ő az FTC kezdőcsapatát… (Somalia közben elég látványosan visszatért a hétvégén. - a szerk.)

Kinek örülnétek jobban a tévéstúdióban, ha behívnának titeket egy összefoglalóba? Lipcsei Betta vagy Zombori Sándor?

Természetesen Bettának. Zombi Sanyi bácsi annyit hadovált már mindenről, hogy szerintünk Betta tudna nekünk új dolgokat is mondani, mutatni és utána jól megraknánk…egy tippmixet… :)

Melyik állítás igaz inkább? Böde a madocsai Messi, vagy Messi a rosarioi Böde?

Messi a rosarioi Böde, ez nem is kérdés!

Ki a második legnagyobb sztár Torghelle Sándor után? Messi vagy C. Ronaldo?

Jó a kérdés mivel ugye ez a két … ööö…(az a baj, hogy most megfogtál, mert fogalmam sincs, hogy kik ezek ). Na szóval kiváló petanque játékosok, de Sanyi cipőjét nem pucolhatnák ki. Ha jól teljesítenek, talán álmaik majd egyszer valóra válnak és kezdők lehetnek a Bázakerettye tarcsijában.

 

Címkék: