hirdetés
Mai névnap: Gertrúd, Patrik

gazdaság

csütörtök, jan. 16 2014

Megduplázódott az Egyesült Államokba irányuló kínai befektetések értéke 2013-ban az előző évhez képest, megdöntve minden korábbi rekordot - írta a Rhodium Group nemzetközi kutatóintézet legfrissebb jelentésében.

péntek, jan. 10 2014

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint minden idők leggyakorlatiasabb adótörvényét fogadta el a Parlament 2014-re, az adózók valóságban felmerülő problémáit a kormány meghallgatta, és a törvénycsomagban amit csak lehetett, orvosolt is - áll a tárcának az idei legfontosabb adóváltozásokat összesítő közleményében.

csütörtök, jan. 02 2014

Az eurózóna tagjainak száma tizenhétről tizennyolcra emelkedett, miután Riga euróra cserélte a lett nemzeti fizetőeszközt, a latot.

szombat, nov. 09 2013

Az előző évihez képest 200 milliárddal, 2100 milliárd dollárra nőtt a világ száz leggazdagabb emberének vagyona a Bloomberg Market Magazine szerint; a legvagyonosabb ember május óta ismét Bill Gates, akit a korábbi első, Carlos Slim követ a második helyen.

vasárnap, okt. 06 2013

Folyamatosan javulnak a felzárkózó gazdaságok, köztük a közép-európai feltörekvő térség növekedési kilátásai, az amerikai államadósság-törlesztési leállás veszélye azonban most már a régió legfőbb növekedési kockázatává vált - vélekedtek csütörtöki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

hétfő, szep. 30 2013

Egyre inkább összeolvad az analóg és a digitális világ a könyvszakmában, ezt az állapotot mutatja be a frankfurti könyvvásár is, ahol az idén minden korábbinál nagyobb az informatikai innovációval foglalkozó úgynevezett start-up cégek aránya.

vasárnap, szep. 15 2013

A magyar szülők többsége annak ellenére sem spórol a gyerek diplomájára, hogy tisztában van azzal: egy-két millió forint alatt nem úszható meg az oklevél megszerzése - derül ki az Aegon Befektetési Alapkezelő kutatásából.

vasárnap, szep. 08 2013

A labdarúgó-egyesületek számára jóváhagyott TAO támogatási összeg 2011/12-ben 19,1 milliárd forint volt, a társaságiadó-kedvezményekre alapozott program ismertebbé válásával pedig ez 2012/13-ban 23,3 milliárd forintra emelkedett - a magyar szövetség (MLSZ) összegzése szerint.

vasárnap, aug. 25 2013

27,5 millió dollárért (több mint öt és fél milliárd forintért), példátlanul magas összegért kelt el egy 1967-es kabrió Ferrari  - tudatta honlapján a CNN.

hétfő, aug. 19 2013

Csaknem 18 millió dollárt (4 milliárd forintot) tartott több mint két tucat bankszámlán, és 25 ritka gyémántot is őrzött aranyrúdjai mellett Liu Tien-an, a kínai nemzeti fejlesztési- és reformbizottság volt helyettes vezetője, akit korrupciós vádak miatt nemrégiben zártak ki a kommunista pártból - írta hétfőn egy hongkongi üzleti napilap.

1 / 9 oldal