hirdetés
Mai névnap: Csilla, Noémi

Új desztinációk a Budapest Airportnál

  • 2013 ápr. 22 , hétfő
  • Írta: 

Számos új járat indul a nyári utazási szezonban a budapesti repülőtérről - közölte a Budapest Airport (BA) az MTI-vel.

 

Kam Jandu, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatója a közlemény szerint kiemelte: már most látható, hogy számos desztináción egyre nagyobb verseny kezd kialakulni, aminek végső soron az utasok lesznek a nyertesei. Összességében a járatnyitások nagyjából egyformán oszlanak meg a hagyományos és diszkont szektor légitársaságai között.

hirdetés

A közlemény szerint március végétől érvényes nyári menetrendi időszakban az SAS skandináv légitársaság heti 5 koppenhágai járatot indít Budapestről. A Norwegian pedig Helsinkivel egészíti ki úti cél kínálatát a magyar fővárosból.
Szentpétervárra április 28-án indítja el új járatát az orosz UT air légitársaság, amelynek járatai heti két alkalommal repülnek majd.
A Wizz Air idén Európán kívüli desztinációkkal is bővíti kínálatát, június 17-től indítja új, bakui járatát, majd október 28-tól heti négy járata közlekedik Budapest és Dubai között.

A nyugat-európai régióba induló járatok száma is növekszik. Májustól heti tízről tizenkettőre emeli járatai számát az airberlin német légitársaság a magyar és a német főváros között. Ugyancsak változik Hollandia és Magyarország között a légi összeköttetés: mivel a KLM napi négyre emeli az amszterdami járatok számát, a holland légitársaság diszkont cége, a Transavia pedig mostantól Budapestről Rotterdamba repül, és ezzel újabb holland város jelenik meg a BA útvonalhálózatában.
A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljai 2012-ben 41 légitársaságnak adtak otthont, amelyek 8,5 millió utast szállítottak 41 ország mintegy 93 városába.