hirdetés
Mai névnap: Mátyás

Sokan allergiásak a zsúfolt terekre és a tömegre. Ugyanígy sokan repülnek üzleti okokból heti rendszerességgel, akár kontinensek között is.

 

A tehetős utasok és az üzletemberek kedvéért jöttek létre a 60-as években a business lounge-ok, vagyis az üzleti várók a repülőtereken. De még a luxus és a kényelem legmagasabb szintjein is vannak különbségek, ilyenkor számít az, hogy mennyire figyelmesek a tervezők és milyen a kiszolgálás színvonala.
A világ legjobb repülőtéri üzleti várótermei:

Quantas First Lounge – Sydney
A Marc Newson által tervezett váró mindent tud, amit más repterek várói, így rendelkezik kényelmes szófákkal és a gourmet-ek igényeit is kielégítő éttermekkel. Az igazi különlegessége azonban a beépített 30 méter hosszú és 8400 növényt tartalmazó belső oázis. Itt a pihenés mellett garantált a friss oxigén is zárt térben.

 

Virgin Atlantic JFK Klubszoba – JFK New York
A képen is látható hihetetlenül kényelmes berendezés és a bár miatt akár egy belvárosi elit klubban is ülhetne az utazó, épp csak a táncoslányok hiányoznak. Amit azonban nem látni: a falak mögött minden igényt kielégítő fürdőszobák vannak, ahol két repülés között otthoni kényelemben tisztálkodhat az, aki belépést nyer az egykori elnökről elnevezett VIP váróba.

 

The Pier – Hong Kong International Airport
A nemrég épült repülőtér tetején található klubterem a keleti vendégszeretet legjobb példája. Az egy szinttel lejjebb található fürdőszobák a felfrissülést, míg a szinte minden ázsiai konyhát felvonultató étterem a kulináris igényeket elégítik ki.

 

Delta Sky Club – JFK New York
New Yorkban sok a gép és nagy a harc a légitársaságok között. Egykoron a PanAm volt a csúcs szolgáltató ezen a területen, manapság pedig a Delta 24000 négyzetméteres terasza a kánaán. Ez a csupa üveg váróterem a nemrég épült repülőtér tetején található, így a fel-leszálló gépek, a kifutók, sőt még a távoli felhőkarcolók is jól látszanak.

 

Finnair VIP-váró – Helsinki-Vantaa
A legnívósabb bárok hangulatát idézi a finn légitársaság elit váróterme. Sehol sincs nagy fényár, de rengeteg a világító lámpatest, amelyek kellemes, szűrt fényt adnak a két repülés közötti pihenéshez.

hirdetés

Címkék: