hirdetés
Mai névnap: Emma

A vízre szállt le az űrhajó az ausztráliai Queenslandben. A Charles Wright mérnökiroda által tervezett házra joggal mondhatják, hogy ultramodern.

 

A szegecselt betonelem falak és az üvegfelületek alapvetően rideggé tennék a látványt, ehhez társulnak az éles sarkak és a hangsúlyos élek. Persze vannak komoly pozitívumai is az épületnek: egyrészt egy földre szállt UFO hadihajó, de ami ennél lényegesebb, a nullához közeli a szénmonoxid termelése - ez volt az egyik alapja az építési engedélynek, mivel a ház alatti tó az őserdő szélén található. A ház alatt levő oxigénközpont segíti a tó víztisztítását. Ennek a két adatnak köszönhetően nem ökológiai lábnyomuk van az itt lakóknak, hanem környezetteremtő hatásuk.

hirdetés

A házba egyébként egy hídon lehet bejutni, majd egy hatalmas központi terembe ér a vendég. Itt elég fura a bútorozás, vagy csak mi Európaiak vágyunk többre, mint egy pár kanapé. A bástya-szerű kiszögellések mindegyike egy külön lakosztály, hálóval, fürdővel és gardróbbal. Mintha egy garzon társasház lenne.

 

Címkék: