hirdetés
Mai névnap: Emma

Sokáig csak prérifarkasok, kaktuszok és pár őshonos indiántörzs élt az amerikai Sonora-sivatagban, de egy ideje új divat kezdődött: a sivatagi nyaraló építés.

 

A hazánknál háromszor nagyobb területen csak fele annyi ember él, bár szépen lassan nő a számuk. Az egyik új helyi őrület, a sivatagba költözés. Legtöbben talán csak a mexikói-csempészős filmekből ismerjük ezt a vidéket, de azok, akik már jártak ilyen forró vidéken esküdnek rá, hogy kevés szebb látvány van egy sivatagnál. Aki szereti ezeket, a különleges formájú mexikói kaktuszokat és a brutális nappali forróságot, az tényleg költözzön oda!

hirdetés

Így döntött az az amerikai pár is, akik egy oázist építettek maguknak egy sziklás hegy és néhány kaktusz közé. A falak fele üvegből van, eltolható, így lényegében a ház belsejében is a sivatagban ülnek, csak árnyékban. A legtöbb helyi háznak nemhogy nincs rezsiköltsége, de okos tervezéssel pénzt keres a tulajának. Mivel állandóan tűz a nap, ezért kellő mennyiségű napkollektorral szép bevételre lehet szert tenni. Mivel ez csak egy "nyaraló", így ez itt nem volt szempont, helyette egy tetőterasz van felül, s a egész épületet úgy tervezték, hogy közösségi terek alkossák.

Címkék: