hirdetés
Mai névnap: Emma

Borokat bemutató sorozatunkban először kap helyet egy magyar termék, ráadásul rögtön egy champagne!

 

Magyarországon, mint oly sok minden másban, a buborékos italokban is óriási a lemaradás francia barátainkhoz képest. A Salon champagne által megteremtett külön fogalommal sincs ez másképp, az 1911-es megjelenése után 2008-ban egy magyar képviselője is született a blanc de blanc-oknak végre. Egy 100% tiszta chardonnay. Reménysugár azonban mindig akad amibe kapaszkodhatunk. Ezt az üde színfoltot képviseli a Taschner 2008 Chardonnay pezsgő.

Megjelenésében, mint ahogyan az elegáns champagne-oknál is megszokhattuk, nincs semmi túlcsicsázás, egyszerű címke, elegáns külső. Az áttetsző palackban is szembetűnő már a közepes intenzitású sárga szín. Kitöltve poharunkba, előbukkan intenzív gyöngyözése is. Palackos erjesztésű, és érlelésű Brut Nature pezsgő.

hirdetés

Méltán említhetjük Magyarország legjobb pezsgői közt, de az első helyért is bátran ringbe szállhat itthon. Érlelt és friss egyszerre. A jó alapbornak köszönhetően kiérezhetjük belőle a chardonnay fajta jellegeit. Finom szénsav, integrálódott savak, telt, egyensúlyban lévő szép pezsgő. Enyhe vaníliás krémesség, toastos karakterrel.
A pincészet szellemisége, és a hagyományokon való nyugvása, a tudás tiszteletével ötvözve, ezen hármas további szép tételeket és jövőt ígér a továbbiakban is.

Végezetül Hantos László (Borszer Borguru) szavai: ”Vajon egy bor, hogy lehet egyszerre érett gyümölcs illatú, mikor karcsú testének fonatán markáns sav a balzsam és mélysége, íze, melege, a friss gyümölcs cukrozatlan leve, aromák természetes serege ünnepelhet itt szabadon, egy Blanc de Blanc sütötte napon, mosolyog a Chardonnay, ez itt Sopron.”

Még több bor a Világivó oldalán!

 

Címkék:

Legfrissebbek a szerzőtől: Angerman László

hirdetés
hirdetés