hirdetés
Mai névnap: Emma

Nem kell nyárig várnod, már tavasszal is vakít a nap, főleg akkor, ha érzékeny a szemed a fényre. A napszemüveg elsősorban a céljának kell, hogy megfeleljen, szűrje az UV sugarakat és tompítsa az erős fényhatást. Mégis, a külső sem elhanyagolható.

 

Jó napszemüveget nem könnyű választani, és itt nem csak a minőségre gondolok. Hiába szeretne valaki egy bizonyos formát, egy adott darab nem minden fejformán áll jól. Ezért célszerű a tükörben is megnézni magunkat és eleve több opciót készenlétben tartani. De melyik az az 5 nagy napszemüveg kategória, amelyekből válogathatsz?

hirdetés

Retro
Az 50-es, 60-as és 70-es évek világát idéző darabok, amelyek a régi kor egyszerű, letisztult stílusát követik, hiszen egy egész stílusvilágot kell megeleveníteniük.  Sokszor műanyag, vagy annak kinéző külsővel bírnak. Egy matt fekete modell például könnyen megmutathatja, mennyire lazán és kortalanul szemléled a világot. Általában fekete a lencse, hiszen 50 éve még nem voltak divatban a különböző árnyalatok.

Színes-mintás
Egykoron a gyerekszemüvegek sajátossága volt, a bugyikék alapon Miki egeres dizájn. Mára a felnőttek is hasonló darabokat hordanak, igaz Miki egér eltűnt időközben. Amennyiben számodra a klasszikus fekete vagy fémes keretek túl konzervatívak, akkor lehetőséged van az egyedi megjelenésre. Strandra és vízpartra, vagy egy laza délutáni programhoz megfelelő viselet, ezeken a helyszíneken talán ki se tűnsz majd a tömegből. Sok színes napszemüveget olyan színű lencsével gyártanak, mint a kerete.

Pilóta
Az igazi férfiak napszemüvege. Fémes keret, nagy üveg, amelyet pilóták és motoros rendőrök viseltek. Márpedig egyikük számára sem kellemes, ha munka közben a szemükbe süt a nap, ezért elmondható, hogy ez nem csak klasszikus modell, de funkcionális is. Barnás, zöldes, kékes és fekete lencsék közül választhatsz jellemzően, de gyakran látni fémes, tükör szerű lencsével rendelkező darabokat is.

Geek
A retro és a színes kombinációjaként jellemezhetjük. Anyaga általában strapabíró és egyszerű, hogy bírja a napi terhelést. Ezért olyan vastag a keretük, míg a lencse általában szándékosan elnagyolt, arányaiban nem passzoló. Ha egy stréber diák vagy egy alázatos irodista vagy, netán szimplán egy ábrándozó művész, akkor egy ilyen darabbal jól kifejezheted az egyéniségedet.

Túlméretes
Először a női szemüvegek között jelentek meg a hatalmas méretű lencsék, ez napjainkra átterjedt a férfidivatra is. Egy ilyen szemüveget felvéve kicsit az az ember érzése, hogy egy sztár rejtőzködött el mögötte, vagy csak túl csúnya az illető és elbújt a szemüvege alatt. Ezt neked kell érezned, hogy melyik kategóriába sorolod magad. Rejtőzködésre mindenesetre ideális és annak is kicsi az esélye, hogy belerepüljön egy bogár a szemedbe.

A lényeg: válassz a stílusodnak megfelelően, hiszen neked kell majd hordanod! Célszerű 2-3 darabot vásárolni, így cserélgetheted őket az alkalomnak megfelelően, ráadásul (szerencsére) a férfi napszemüvegek divatja nem változik olyan gyorsan, mint a női daraboké.

 

Címkék: