hirdetés
Mai névnap: Emma

Faház, kockaház, csónakház... Nem is tudom, hogy minek nevezzem. Egy biztos, hogy az építő MHM Architects valami újat mutatott Karintiának.

 

A helyszín csodás Milstattersee partján levő Seeboden. A ház félig a tó fölé épült egy domboldalban, ezáltal nemcsak a tóra, de oldalra is remek kilátás nyílik belőle. Az építési engedélyeket nem volt könnyű beszerezni, mivel 10 méteres cölöpöket kellett leverni a parton, továbbá megfelelő módon gondoskodni kellett a szennyvíz elvezetéséről a vízpartról.

A ház felületeit a tájhoz illesztették, a domb felőli oldala földszerű, míg a tó felőli a vízből kinövő nádast kívánja utánozni. Előbbihez rézpaneleket, utóbbihoz kezeletlen szibériai vörösfenyőt használtak az építészek. Kuriózum, hogy a ház tóparti homlokzata egy töréssel lenyílik, így lényegében a falból lesz a terasz. Ezzel a megoldással sikerült kijátszani a kiugró felületekre vonatkozó tilalmat. A mozgó elemekbe egyébként fatáblás ablakok is kerültek, így nem szükséges kinyitni a teljes falat egy kis fény beengedéséhez. A belső tér ugyanazt az egyszerűséget adja vissza, mint a külső design.

hirdetés

 

 

Címkék: