hirdetés
Mai névnap: Csilla, Noémi

Éveken át az Etna csak turista látványosságként örvendeztette meg az éppen arra járó embereket, egészen addig, míg nem Andrea Fanchetti úgy döntött, hogy létrehoz egy farmot és pincészetet a híres vulkán tövében.

 

Így született meg a Passopisciaro pince, mely 40 hektáron gazdálodik, Castiglione di Sicilia városában. A területből 4,5 hektárnyi részt tesz ki a Chardonnay szőlőfajta. Alanyunk a 2010-es Guardiola egy mintapéldánya a fajtának, annak ellenére, hogy elég sajátos stílussal rendelkezik. Mintegy 1000 méter magasan helyezkedik el az ültetvény és átlagban 8-15 éves tőkék vannak. Maga a szüret 9 napon át tartott szeptember elején. Nagyon jól sikerült volt a 2010-es, az érésben és egyediségben segített a száraz porított lávával borított talaj.

 

Sokak szerint a Passopisciaro Guardiola 2010 az eddigi legjobban sikerült évjárat, a bor első megjelenése óta. Átlagban a 100-as pontozási rendszerben, 92-93 pontozással indít. Ha pontoznom kéne, biztosan én sem fukarkodnék sem a pontokkal, sem az őt illető jelzőkkel.

hirdetés

A bor lenyűgözően gazdag ízbomba, érett őszibarack, kajszi barack és virágok játszanak érzékszerveinkkel. Ízében még enyhe gyógynövények és citrusok kacérkodnak kóstolójával. Mindez párosulva a hosszú, vulkanikus talaj biztosította ásványosságot, egy koncentrált többdimenziós bort kapunk. Erős fehér bor, ami beleágyazódik az ember memóriájába, még hosszú napokkal, hónapokkal a kóstolás után is, erős emlékeket ébreszt az emberben.
Kifinomult izgalmas bor, hosszú élettartammal (2011-2017)

Az Innio borbárban ti is bármikor megkóstolhatjátok, ha szeretitek a chardonnayt, a különlegességet, a mineralitást, kihagyhatatlan.

Még több cikk jó borokról a Világivó Ivóvilág oldalán.

 

 

 

Címkék:

Legfrissebbek a szerzőtől: Tényi Tamás

hirdetés
hirdetés