hirdetés
Mai névnap: Alfréd

Elég a punnyadásból, győzd le a tavaszi fáradtságot!

A jó idő ugyan még várat magára, de a tavaszi fáradtság tünetei már jelentkezhetnek: lehangoltság, unalom és az érzés, hogy legszívesebben ki sem bújnál a takaród alól. Mivel tavaszi álomról még nem hallottam, és téli álmot is csak a medvék alszanak, így azt javaslom, győzzük le együtt a tavaszi fáradtságot!

 

A kimerültség legyűrésének első lépése az alvás: a minőségi és a mennyiségi pihenés.  A hét-nyolc órás alvásidő ne legyen se több, se kevesebb. Hagyd, hogy ez alatt az idő alatt a tested valóban regenerálódni tudjon, tehát ne feküdj le teli hassal, vagy televízió fényénél, hangjánál. Reggelente ébredj picit korábban a megszokottnál, így elég időd lesz elkészülni, és nem rohanással, stresszel indul a napod.

hirdetés

Ha eleget pihentél, pattanj ki az ágyból, és mozogj hetente legalább 2-3 alkalommal. Nem feltétlenül kell konditerem bérletre költened, elég, ha elmész futni, vagy otthon a lakásodban edzed egy kicsit a tested.  Akármelyik mozgásformát választhatod, a lényeg, hogy élvezd, amit csinálsz, mert csak így érhetsz el eredményt. Ráadásul, ha már most elkezdesz edzeni, nyáron nem kell aggódnod, hogy a strandon hogyan mutatsz majd félmeztelenül.

Ne feledkezz meg arról sem, hogy szervezetednek szüksége van vitaminokra és ásványi anyagokra. Fogyassz minél több zöldséget, gyümölcsöt! Ha a főétkezés előtt elrágcsálsz egy almát, vagy bármilyen, magas rosttartalmú gyümölcsöt, akkor könnyíted az emésztésed és hidd el, sokkal jobban érzed majd magad a bőrödben.

Szervezeted regenerálódásában a zöldség, gyümölcs fogyasztása mellett elhanyagolhatatlan a megfelelő folyadékbevitel. Akár a kettőt ötvözheted is, frissen készített gyümölcslé fogyasztásával. Azonban ha ezt túl drágának vagy macerásnak tartanád, a szénsavmentes víz is tökéletes a célra.

A tavaszi fáradtság leküzdésének legegyszerűbb módszere még, ha a tavasz energiáját használjuk: igaz még csak ritkán, de reméljük, egyre gyakrabban süt a nap. Ne hagyd ki ezt a lehetőséget! Sétálj egyet a szabadban, nem muszáj mindenhová kocsival közlekedni. Talán a párod is örülne egy közös sétának, egy teraszos étteremben elfogyasztott ebédnek...

A lényeg a pozitív gondolkodás: nem tart örökké a lehangoltság, ha teszel ellene. A tavaszi fáradtság csak egy átmeneti időszak. Tervezz, és kezdd el megvalósítani a céljaidat. Ezáltal gyorsabban telnek a napok, és azon kapod magad, hogy volt, nincs letargia.