hirdetés
Mai névnap: Emma

A Puma bemutatta az InCycle kollekciót, az újrahasznosítási ciklust teljesen bezáró új termékeit. A friss széria minden eleme biológiailag lebomlik vagy újrahasznosítható.

A márka ezáltal még közelebb került azon céljához, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát és a legfenntarthatóbb sportlifestyle márka legyen. A Puma egy nemzetközi kutató-, és tanácsadó szervezettel, az EPEA-val együttműködésben olyan termékeket fejlesztett, melyek a szervezet által kifejlesztett tanúsítványnak megfelelnek. Ez a tanúsítvány, a Cradle to Cradle, azaz „Bölcsőtől bölcsőig” elven alapul, mely környezetbarát termékek előállításában segíti a gyártókat.

hirdetés

Öt szempont szerint vizsgálják a termék fenntarthatóságát:
1) alacsony környezeti terhelés, biztonságos anyagok;
2) felhasznált anyagok újrahasznosíthatósága;
3) megújuló energia és CO2 felhasználás;
4) felelős vízfelhasználás;
5) társadalmi méltányosság

A Puma InCycle kollekcióját két módszerrel lehet újrahasznosítani: technológiai úton vagy biológiai úton.
A technológiai körforgásba olyan fémek, textilek és műanyagok kerülnek, melyek felhasználhatóak új termékek előállításához. A biológiai körforgás eredményeként pedig a különböző anyagokból biológiai tápanyag készül, mely a földbe kerül. Fontos, hogy csak organikus rostokból, kémiai vegyszerek nélkül előállított anyagok esetén, nemzetközi szabályok által meghatározott komposztálási folyamat során van erre lehetőség.

Az új, InCycle termékek:
- Basket Tee: gyári komposztálással teljesen feldolgozható.
- Shopper: minimális anyagfelhasználással készült, teljesen lebomlik.
- Basket lifestyle sneaker: teteje organikus pamut és vászon mixe, a talprész pedig biológiailag lebomló műanyag, mely egy új innováció. Az APINATbio© műanyag visszaforgatható az ökoszisztémába, természetes humuszként.
- Track Jacket és a Backpack: homogén anyagok felhasználásával készültek, hogy biztosítsák az újrahasznosíthatóságot a termékek életciklusának végén.
- A PUMA hátizsák polipropilénből készült, melyet vissza lehet bontani az eredeti összetevőire és új hátizsák készülhet belőle. A PUMA Track Jacket újrahasznosított poliészterből készül, melyet használt PET palackokból állítanak elő. Még a kabát cipzárja is ugyanabból az anyagból készült, hogy mikor újra visszakerül a gyárba, újra poliészter granulátum lehessen belőle, melyet újra felhasználhatnak. Ez az eljárás csökkenti a nyersolaj és az energia iránti szükséglet mértékét és a termelődő hulladékmennyiséget.

A PUMA „Bring Me Back”, azaz „Hozz vissza” programjával segíti az újrahasznosítást. A program keretében több PUMA üzletben konténereket helyezett ki, melybe a vásárlók bedobhatják bármilyen márkájú, már nem használt cipőiket, ruháikat és kiegészítőiket. Az I:CO újrahasznosítással foglalkozó nemzetközi vállalattal együttműködésben működnek a tárolók, melyek segítségével a vásárlók megismerhetik az újrahasznosítás kényelmét és csökkenthetik környezeti terhelésüket.

 

Címkék: