hirdetés
Mai névnap: Mátyás

Mára teljesen normálissá vált, hogy a férfiak is ápolt, igényes megjelenésre törekednek. A rendszeres hajápolás és hajformázás napi rutinná vált minden férfi életében. A kérdés már csak az, milyen típusú frizurára essen a választás. 

 

Ne ijedjetek meg srácok, szerencsére nem változott sokat a hajtrend ebben az évben sem, így nem kell azonnal a fodrászhoz rohannotok. Idén is divat maradt az oldalt rövidre nyírt, felül hosszabb haj, csak némi változtatás szükséges, ha szeretnéd követni a tavaszi trendet. Először is azt kell elhatároznod, melyik énedet hagyod, hogy előtörjön: a szolid jófiú, vagy a vagány rosszfiú. Ha megszületett a döntés, már csak ügyesen kell használnod a fésűt.

hirdetés

Néhány perc alatt visszafogott külsőt varázsolhatsz magadnak, hiszen 2013 tavaszán is hódít az úgynevezett „lenyalt” haj.  Amire szükséged lesz: vizes hatású zselé, egy sűrű keféjű fésű és esetleg egy hajszárító. A kefével oldalra fésülöd a hajad, rásegítesz a zselével, majd hajszárítóval fixálod. A könnyebb elkészítés érdekében érdemes már előző nap kimosni a hajad. Öt perc alatt jófiús stílust kreálhatsz, és indulhatsz is dolgozni, vagy az iskolába. Ha barátnőd a napokban mutatna be a szüleinek, vagy állásinterjúra készülsz, ezzel a megjelenéssel tuti jó pontot szerzel.

Ha azonban rosszfiúsan indítanád a napod, akkor a mattító hajpor vagy a gumis wax lesz a barátod. Ezzel a megoldással pillanatok alatt természetes kócos hatást érhetsz el. Bármelyik irányba formázod, nem tudod elrontani. Az elkészült remekművet laza hajlakkal fixálhatod, hogy nap végére ne veszítsen a tartásából.  Érdemes kipróbálni, a lányoknál is nagy sikert arathatsz ezzel a frizurával.

Persze eredeti göndör fürtökkel is rendelkezhet egy férfi, amivel a fentebb említett hajformák nehezen kivitelezhetőek. Vásárolhatsz egy jó minőségű hajvasalót, és nap, mint nap kiegyenesítheted a hajad, hogy utána te is elkészítsd a vágyott frizurát. Ennél azonban van egy jobb, egyszerűbb, és időtakarékosabb ötletünk: vállald fel göndör tincseidet és félhosszúra növesztve, hidd el, a nőknél sem leszel utolsó.

2013 tavaszán a hosszú haj igencsak háttérbe szorul a férfiak körében. Inkább a fiatalos, vagányabb frizura lesz divat egész évben. Persze a kivétel erősíti a szabályt: akadnak olyan férfiak, akiknek kifejezetten jól áll, sőt rövid hajjal már el sem képzelhetnénk őket. Ha magadra ismertél, nem feltétlenül kell a trendet követned.

Azonban ha úgy érzed, változtatni szeretnél megjelenéseden, ne habozz!
Egy dologra viszont minden hajtípusnál ügyelni kell, legyen az hosszú, rövid, göndör vagy egyenes. Ez nem más, mint a rendszeres ápolás. Hetente két-három hajmosás javasolt, így a fejbőr flórája is óvva marad. Sok esetben azonban hiába az odafigyelés, a korpa mégis megjelenik, és megkeseríti az életünket. Ez ellen nem elég korpásodás elleni sampont használni, meg kell találni a kiváltó okot. Lehet, hogy túl gyakran mosod a hajad, vagy a sűrű hajkoronád meggátolja fejbőröd szellőzését. Ne hagyd annyiban, derítsd ki, és tegyél ellene!
Hajstílustól függetlenül mindig figyelj arra, hogy ne vidd túlzásba a hajformázó anyagok használatát, mert az merevvé, nehezen formázhatóvá teszi a hajad, és cseppet sem előnyös megjelenést biztosít. Mindemellett nem árt, ha egy-két havonta meglátogatod fodrászodat, hogy hajvégeid egészségesek maradjanak.

 

Címkék:
hirdetés
hirdetés