hirdetés
Mai névnap: Csilla, Noémi

Ki ne szeretne filmsztáros fehér fogakat? Sokan mégse mennek el fogfehérítésre, de lehet nem is szükséges: négy házi praktika a fehér fogakért!

hirdetés

Szódabikarbóna: Sokan emésztési gondok esetén fogyasztják, de ha figyeled a mosószer és tisztítószer reklámokat, már hallhattál a szóda erejéről. Általános értelemben véve alkalmas a tisztításra. Keverj egy kis szódabikarbónát boltban kapható fogporral, tegyél belőle a fogkefédre és mosd meg a fogad úgy, mintha fogkrémmel tennéd.

Peroxid: Vad ötlet, mivel talán a nők tudják jobban, hogy mi ez: szőkítéshez használják például. Szódabikarbónával keverve alkalmas a fehérítésre, de lenyelni tilos. Ez a keverék alkalmas arra, hogy „leszívja” az elszíneződést a fogakról, így nagyjából hasonlóan működik, mint a haj esetében.

Zeller: Nem csak a férfiasságnak tesz jót, de a fogak számára is előnyös. Étkezés utánra ajánlott, fokozott nyáltermelő hatása miatt természetes módon tünteti el a fogak közül a szennyeződéseket.

Almaecet: A savassága miatt fertőtlenít és tisztít, vízzel érdemes hígítani, legalább fele-fele arányban. Elég agresszív íz és illatvilága van, de ez a keverék remek szájfertőtlenítő és öblítő.

A fogak elszíneződése ellen úgy is tehetsz, hogy az okait szünteted meg. A dohányzás, az erősen színezett ételek-italok, a nem átlátszó alkoholok, de még a szójaszósz is lehet felelős a sárga fogakért. A fenti praktikák természetesen nem a hagyományos fogmosás helyett, hanem mellé javasoltak.

 

hirdetés
hirdetés